– Ja, det skal være et eksperimentelt galleri drevet av skolen, og studenter ved skolen, sier rektor Julio da Silva.

Fra før er det fire kunstvisningssteder et steinkast unna skolens lokaler på Fornebu. Bærum Kunsthall, Odonata, Galleri DC 3 og VolArt kunstverksted & galleri.

Kunst på gulvet

– Er det behov for et til?

– Vi trenger ikke et konvensjonelt galleri til her, men dette blir som sagt et eksperimentelt galleri. Et sted for nye ideer, der elever kan stille ut og lære av andre som gjør det. For galleriet skal også være åpent for etablerte kunstnere og tidligere elever. Det skal være et friskt pust, og det trenger man, sier Silva.

– Hva legger du i eksperimentelt?

– Det skal ikke være konvensjonelle utstillinger, her skal kunsten for eksempel kunne legges ut på gulvet. Det kan også være verk som er i prosess som presenteres, prosjekter, sier han.

 

LES OGSÅ: Kunstskole inn for landing i flytårnet

Syv-åtte utstillinger

Han forteller at det blir syv-åtte utstillinger i året i galleriet.

Og først ut er «Here it is» med arbeider av elevene Ronja Elvenes og Justyna Anna Smolka.

– Ronja og jeg er veldig stolte over å være de første som stiller ut her, sier Justyna Anna Smolka. Hun forteller at Elvenes viser tekstilformer og tegninger, og selv stiller hun ut tegninger, skulpturer og akvareller.

Arbeidene deres presenteres som en total installasjon heter det i utstillingsomtalen fra skolen.

– Og alle utstillingene skal være kuraterte, vi er opptatt av høy kvalitet på det som vises. Denne har min lærerkollega på DTK, Mesic Rus, kuratert, sier Silva.

LES OGSÅ: Se kunststudentenes roboter og malerier

Oppdaget på insta

Selv om Smolka bare har gått et år på skolen, er kunsten hennes allerede oppdaget.

– Jeg legger mye ut på insta, og et polsk firma så tegningene mine der. De tok kontakt og fortalte at de ønsket å bruke tegningene på vesker, sier hun. Og hennes motiver kan alt nå bæres rundt i veskeform.

– Dette er veldig viktig for meg, fordi jeg har tenkt å leve av kunst etter at jeg er ferdig her om to år, sier Smolka. Opprinnelig har hun en master i økonomi og drev eget reklamebyrå i hjemlandet Polen.

 

Etterspurt utdanning

– Da jeg begynte på DTK kunne jeg nesten ingenting, for eksempel om komposisjon, og jeg er kjempefornøyd med skolen, sier hun.

Og skolen er etterspurt, Silva kan fortelle om rekordsøkning i år.

– Vi fikk over 60 søknader i år, og aldri har vi hatt så mange førsteårsstudenter. Tidligere har vi vært oppe i 15 elever på første året, men i år er det 18, sier han.

Det er totalt 53 halv- og heltidselever på DTK. Disse er fordelt over tre studieår.

Og skolen har flere nyheter å komme med enn galleriet.

– Vi har begynte med kurs i tegneserier-, animasjon. Og snart kommer det en nettbutikk som skal selge elevenes arbeider, sier han.

Men aller først er det åpning av utstillingen «Here it is».

Det skjer torsdag klokken 18.00, og utstillingen vil være åpen i tre uker fremover. Nærmere bestemt på torsdager, lørdager og søndager.