Det er spådd sol til helgen. Men de som har planer om vårens første utepils på en fortauskafé, må nok vente minst én uke.

For vel har mildvær sørget for at flere veier og fortau i Asker og Bærum har fått tilbake sin naturlige asfalt. Men nå forbereder vinteren et forferdelig comeback.

– Det kommer til å snø tirsdag kveld, natt til onsdag og videre utover dagen. Det blir mest vest for Oslofjorden, så Asker og Bærum får den rett i fanget, melder meteorolog Marit Berger ved Meteorologisk institutt.

Hun anslår at det kan drysse 30–40 cm i løpet av nedbørsperioden. Utover onsdag er det mulig at nedbøren går over til regn enkelte steder, før det igjen blir oppholdsvær.

Berger har heller ingen trøstende ord til dem som håper snøen forsvinner med en gang termometeret beveger seg over på rødt mot slutten av uken.

– Det vil fortsatt være kuldegrader om nettene. Og plussgradene de nærmeste dagene er ikke nok til å ta knekken på snøen, påpeker hun.

Sykler du? Brøyte-guide på nett for syklister i Bærum

– Vi følger med på Yr

Ved AB Park og veivedlikehold i Lommedalen settes maskinparken i stand til å møte det som kommer, og de er klare til kamp mot det hvite som truer med å vanskeliggjøre allmenn ferdsel utendørs i midtuken.

– Vi retter på brøyteskjærene og sørger for at snøfreserne er klare, forteller Anders Hagesveen.

Firmaet hans brøyter på oppdrag fra Bærum kommune, og han er forberedt om at det kan bli en stri tørn med snømassene tirsdag og onsdag.

– Vi følger med på Yr, fastslår han. Også Asker kommune tar værvarselet til følge. 10. mars skulle egentlig være siste søndag med skibuss fra Asker sentrum til Solli.

– Det blir skibuss lørdag 16. og søndag 17. mars, oppdaterer kommunen på sin hjemmeside. Bussen har plass til 17 personer og har to avganger lørdag og søndag.