Velodrom blir det i Asker, men også mye mer.

Det ble ikke gratis, men det er de fleste ting i livet ikke.

Asker får en ny idrettshall på Risenga idrettsområde, som snart er et av landets mest brukte idretts- og aktivitetsområder

Asker kommune tilfører bygda en ny stor idrettshall. Denne kunne og skulle bli gratis for kommunen, men det var vel utopi.

Vi får landets andre velodrom, som omkranser en idrettshall som blir fullbooket nesten hele døgnet.

Brukerne av idrettshallen er barn og ungdom i Asker, og bruken er et kjærkomment tilskudd til Asker idrettsråd, som strever med å fordele halltid til alle aktiviteter som de forskjellige lag i Asker skriker etter.

Les også

«Gratis» velodrom vil koste Asker minst 150 millioner kroner

Hallen koster 300 millioner kroner, men den er gunstig finansiert.

Asker kommune har bare betalt 30,5 millioner kroner for hallen, i tillegg til et langsiktig lån på 20 millioner. Kommunen stiller også garanti for byggelån som for en vesentlig del faller bort når anlegget står ferdig og spillemidler og momsrefusjon utbetales.

Asker betaler også for barn og ungdoms bruk av den delen av hallen som ikke er velodrom, en årlig leie på 2,7 millioner kroner. Alt i alt ikke store summer. Man sparte her bygging av en ny flerbrukshall på Risenga, som hadde kostet mye mer.

I tillegg får Askers syklister i alle aldre et sykkeltilbud hele året.

Det virker som om de nye koster i sykkelforbundet har ryddet godt opp og gjør en god jobb både mot kommune og syklistene. Dette er slett ingen sykkelvelt i første runde, de tråkker støtt, helt til mål.

Vi ser også at hele den mørke og triste Langenga forvandles til et aktivt og levende område, med mange hundre boliger, hundrevis av skoleungdom og ikke minst mange solide arbeidsplasser.

Asker kommune har gjort det en aktiv kommune skal, nemlig legge til rette for en god aktivitet for barn og unge.

Les også

Dette går på tilliten løs