LO Stat, Akademikerne, Unio og YS Stat kom fredag til enighet om lønnsoppgjøret i staten etter bistand fra riksmekleren.

Det var vg.no som meldte dette fredag ettermiddag. Dette bekreftes av LO.

3700 medlemmer kunne bli tatt ut i streik.

Ifølge VG er løsningen på oppgjøret: Rammen for statsoppgjøret har en ramme på 3,2 prosent, som i frontfagoppgjøret i privat sektor, som har satt rammene for alle andre oppgjør i vår.

- Jeg er tilfreds med at vi kom i mål med et resultat uten å sende medlemmene våre ut i streik. Dette har vært en helt spesiell forhandling og mekling, der vi brukte altfor lang tid på å komme i posisjon for reelle forhandlinger om kjernespørsmålene, noe staten må ta mye av ansvaret for, sier LO Stat-leder Egil André Aas på foreningens nettsider.

– Jeg er glad for at vi har oppnådd enighet med alle de fire hovedsammenslutningene i lønnsoppgjøret i staten. Vi har dermed unngått en streik som ville ha rammet mange innbyggere, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland i en pressemelding.

Torsdag kveld ble det klart at KS, Unio og Akademikerne fikk til en løsning i meglingen for mellomoppgjøret i kommunal sektor.