– Vi blir aldri ferdig med prosjektet, men det er heller ikke meningen, sier den sprudlende eksponeringsdesigneren Carola Edwardsen.

I februar flyttet hun og mannen Christoffer Angell inn i den nye leiligheten på Haslum sammen med deres to dvergpinschere Cash og Eddie.

Bildeserie

Se designparets fargerike interiør

SE BILDESERIE:

– Etter å ha bodd sammen i 13 år har vi kartlagt noen klare behov. Vi liker å lage mat sammen, og det første vi gjorde etter at vi kjøpte leiligheten var å tegne ny kjøkkenløsning. Vårt nye kjøkken dekker både funksjonelle og estetiske behov, og har resultert i mange deilige måltider, sier Christoffer.

LES OGSÅ: Rom for lek & historier

Maksimalist møter minimalist

Det blågrønne kjøkkenet med grønn marmor og messingdetaljer reflekterer parets interesse for design.

– Jeg har lenge likt messing, men måtte overtale Christoffer. Han er mer minimalistisk, mens jeg er maksimalismen selv. Jeg liker mye, sier Carola.

LES OGSÅ: Lønner seg å være rund i kantene

Hun peker på den store pionveggen som strekker seg fra gangen og inn til kjøkkenet og stuen.

Pent plassert på hyller står figurer som kaniner, lekebiler, og en skimrende ananas.

Saken fortsetter under bildet:

 

Tør å tenke utradisjonelt

Viktig for de to når de innreder er å tenke funksjonalitet, men også å tørre å gjøre noen utradisjonelle løsninger.

Med et arkitektonisk minimalistisk hjem føler produktdesigner og interiørarkitekt Christoffer seg friere til å leke innenfor rammene de har.

– Interiøret er vågalt og lekent. Leiligheten er tidstypisk men stappfull av kuriositeter med hver sin historie, sier Christoffer.

LES OGSÅ: Denne terrassen er et samlingspunkt under stjernene

Foretrekker naturmaterialer

Designerne foretrekker naturmaterialer, som stein, gylne metaller og skinn. Spesielt er de fascinert av materialkontraster og -teksturer.

– Naturlige materialer forteller en historie når de slites over tid, sier Carola.

Saken fortsetter under bildet:

 

Det energiske paret elsker å eksperimentere med farger og tapeter. Det har resultert i en blågrønn stue og kjøkken, en tapetsert vegg med digre pioner, og et blått soverom.

– Farger gir energi, og det var derfor viktig at vi valgte en farge vi begge likte. Stuen og kjøkkenet er malt i en blågrønn farge. Vindusprofiler, karmer, dører og vegger er malt i samme farge. Eneste som slapp unna var taket, da vi ønsket å beholde inntrykket man får av høyden i rommet, sier Christoffer.

Saken fortsetter under bildet:

 

Ønsket følelse av hule

Bygget har tidligere vært brukt til næringsvirksomhet og leiligheten har derfor god takhøyde på tre meter.

– På soverommet derimot, ønsket vi å skape en hulefølelse ved å male alt, inkludert taket, i samme farge. Her valgte vi en blåfarge fordi den gir en fin romfølelse. Blått er i tillegg en avslappende farge som skal gi god søvn, sier Carola.

Gjester som kommer på besøk blir stadig overrasket over farge- og materialvalg.

– De fleste syntes det er fint, håper vi. Men det viktigste for oss er at hjemmet viser hvem vi er, og at de som kjenner oss ser at det er vi som bor her, sier Carola.

LES OGSÅ: Tegnet sitt eget hjem