Boligens sosiale samlingspunkt

ATRIUM: – Mellomrommet mellom skråningen, tilbygget og det gamle huset er formet til et åpent men likevel skjermet solrikt atrium med et motstrøms svømmebasseng, sier arkitekt Per Martin Landfald.

ATRIUM: – Mellomrommet mellom skråningen, tilbygget og det gamle huset er formet til et åpent men likevel skjermet solrikt atrium med et motstrøms svømmebasseng, sier arkitekt Per Martin Landfald. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I familiens skjermede atrium er det rom for avslapning.

DEL

Bak hekken, forbi det store piletreet, og opp den sjarmerende steintrappen ligger det solfylte atriet godt skjermet fra allmennheten. Atriumets blikkfang er bassenget.

– Det er noe helt spesielt ved å kunne hoppe ut i bassenget etter en lang dag på jobb, sier Kristine mens hun renser det krystallblå vannet.

SOMMER: Fra mai til september blir utedusjen og motstrømsbassenget flittig brukt av både store og små.

SOMMER: Fra mai til september blir utedusjen og motstrømsbassenget flittig brukt av både store og små.

SE BILDESERIEN:

Uteområdet består av tre skiferbelagte terrasser med hvert sitt bruksområde.

– Da barna var yngre og lekte ved bassenget, kunne jeg sitte på dronningpaviljongen utenfor soveromskarnappet og nyte utsikten, spøker Kristine.

Her tilbringer hun og mannen Morten rolige kvelder sammen når solen titter frem. Terrassen utenfor stuen er perfekt til grilling og avslapning, mens soling og bading foregår ved bassenget.

– Atriet har en spesiell kvalitet ved at vi kan se innenfra og ut, og inn til neste rom, sier Kristine.

SOVEROMSKARNAPP: Fra foreldresoverommet kan Kristine og Morten nyte utsikten over bassenget. Her kan de også se inn til spisestuen på motsatt side.

SOVEROMSKARNAPP: Fra foreldresoverommet kan Kristine og Morten nyte utsikten over bassenget. Her kan de også se inn til spisestuen på motsatt side.

LES OGSÅ: – Vi bor i en crazy idéboble

Gjennomgikk en totalforvandling

Slik har det ikke alltid vært, da det ombygde 60-tallshuset gjennomgikk en totalforvandling i 2006.

Boligen ligger plassert i en nordvendt skråning på Hosle, og lite sol kom inn over den bratte skråningen.

– Tomten hadde vanskelig terreng og solforhold. Prosjektets hovedgrep var å løfte taket mot sør for å slippe inn mer sol, og flytte foreldresoverommet i hovedetasjen ut til et nytt tilbygg i skråningen. Soverommet med tilstøtende bad ligger nå en liten halvetasje opp for å takle terrengforskjellene. Dette gir huset en spennende organisering både i plan og snitt, sier arkitekt Per Martin Landfald.

LES OGSÅ: Rom for lek & historier

Trang og mørk var den tidligere hovedetasjen, med stue, kjøkken og soverom på samme plan.

– Hjemmet vårt er nå preget av mye lys, rene flater og åpne romløsninger. Hele andre etasje er i praksis et stort rom, sier Kristine.

Hovedetasjen består av en åpen kjøkkenløsning, med trapp og skillevegg mellom stue og spisestue. Høytsittende og store vinduer slipper lyset inn i de hvitmalte oppholdsrommene.

UTSIKT: – I spisestuen kan vi kan ha store selskaper. Her får vi følelsen av å være ute selv om vi sitter inne, sier Kristine.

UTSIKT: – I spisestuen kan vi kan ha store selskaper. Her får vi følelsen av å være ute selv om vi sitter inne, sier Kristine.

Noen trinn opp fra hovedetasjen ligger foreldresoverommet og badet plassert. Barnerommene befinner seg i underetasjen.

– Slik fungerer kjøkkenet og stuen som husets møteplass mellom de to soveromsavdelingene, forklarer Per Martin Landfald om tankegangen bak den nye planløsningen.

– Vi har i utgangspunktet veldig lik smak

Stilen er moderne og minimalistisk, med enkle og stilrene møbler, kombinert med eldre personlige eiendeler.

– Vi er spesielt glad i peisen som er original fra 1966. Den passer godt inn den moderne stilen i huset, sier Kristine.

Paret foretrekker en dempet fargeskala med nøytrale farger, som hvitt, grått, beige og brunt.

– I utgangspunktet har vi veldig lik smak, noe som gjør innredningen lettere. Vi er opptatt av at interiøret skal passe til huset og ikke bryte med stilen, sier Kristine.

Fra spisestuen nyter Kristine utsikten til det omorganiserte uteområdet. Det eneste som er originalt fra 1966 er det en gang så skjøre piletreet, som nå omfavner hagen og skaper familiens skjermede oase.

LES OGSÅ: Gikk fra trygg jobb for å satse på interiørdrøm

Artikkeltags