Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Yoga i Asker kirke

YOGAGUDSTJENESTE: - Jeg leser at prestefellesskapet stort sett var positive til yogagudstjeneste. Det viser dessverre at Bibelen ikke er deres kjørebok, skriver innsenderen etter at det har vært arrangert yogagudstjeneste i Asker kirke.
YOGAGUDSTJENESTE: - Jeg leser at prestefellesskapet stort sett var positive til yogagudstjeneste. Det viser dessverre at Bibelen ikke er deres kjørebok, skriver innsenderen etter at det har vært arrangert yogagudstjeneste i Asker kirke.

Jeg viser til artikkel i Budstikka 30. juli.

Jeg har ventet med å kommentere artikkelen i påvente av at noen som har Asker kirke som sin kirke, skulle komme med en kommentar til en ny åndelighet i kirkerommet.

Les også: Prest som skal lære bort yoga

Jeg har ikke registrert dette fra kirkefolket eller prestene. Derfor et innlegg fra meg.

I artikkelen går det tydelig frem at yoga kommer fra hinduisme og buddhisme. Det vil si at kapellan Karoline Astrup drar hinduistiske og buddhistiske guder inn i kirken.

Kirken er i utgangspunktet bygget på kristendommen. På Bibelens Gud. Hva da med de ti bud i kapitel 23 i 2. Mosebok hvor Gud sier: «Du skal ikke ha andre guder enn meg»?!

Har det gått ut på dato? Da har i så fall hele kirken gått ut på dato!

Bibelens Gud er ikke hinduismens eller buddhismens gud. Og som en liten parentes: Han er heller ikke islams gud, som mange tror. Bibelens Gud har en sønn, Jesus Kristus. Koranens Allah har ingen sønn.

I artikkelen nevnes også at det bedrives meditasjon. Om det er Acem-meditasjon, skal man meditere på en hemmelig «metodelyd» (mantra).

En «metodelyd» er faktisk navn på hinduistiske guder og demoner. Det er det altså man sitter og tilber.

Dette ble avslørt for meg da jeg for 30 år siden ble en kristen, etter å ha søkt i nyreligiøse retninger og Østens religioner i mange år.

I artikkelen sier Astrup at hun vil at folk skal få erfare «åndelig virkelighet». Tror hun at alt åndelig er fra Himmelen? Yogaens åndelighet har stikk motsatt kilde.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Jeg leser at prestefellesskapet stort sett var positive til yogagudstjeneste. Det viser dessverre at Bibelen ikke er deres kjørebok.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.