Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vold i idretten

– Jeg er så enig, skriver innsenderen om en uttalelse fra Frisk-trener Vidar Wold.

– Jeg er så enig, skriver innsenderen om en uttalelse fra Frisk-trener Vidar Wold.

Foto: Joakim S. Enger

Budstikka skriver torsdag 23. september at Frisk Asker «ønsker ikke å være en sutreklubb som melder inn spillere hele tiden», da ishockeyklubben valgte å ikke klage inn soleklar takling mot hodet til én – eller to? – Frisk-spillere i kampen mot Sparta. 

Ingen av Sparta-spillerne fikk utvisninger. Og nå måtte to Frisk-spillere hvile mot Storhamar etter hodesmellene mot Sparta. Men Frisks hovedtrener Vidar Wold mener at hadde de meldt dette inn, ville Sparta-spillerne kanskje tenkt seg om to ganger før de takler mot hodet.

Jeg er så enig. Jeg ser at det er mer vold, som jeg betegner som juks, i idretten i dag. Vi så det klart i fotballkampene i OL.

Det blir sagt at dommerne kan ikke gi gult/rødt kort for ofte, for det går ut over flyten i spillet. Men hadde de gjort det, tror jeg spillerne ikke hadde turt å gjøre så mange ulovlige taklinger, til tider alvorlige.

Dette forplanter seg til den yngre generasjon, dessverre. Jeg har eksempler på at mindre barn ikke tør å spille på løkka med eldre barn/ungdom, for de kopierer de proffe, tøffe (ofte voldelige) gutta. 

Og det er også trist å høre landslagstreneren vår i fotball be landslaget om å spille tøffere og slemmere.

I en barneskole i Asker var det mindre barn som lekte en lek de hadde sett i et barneprogram på nettet, hvor de sparket hverandre. Noen trodde at de derfor kunne gjøre det i virkeligheten også.

Ja, mye forplanter seg nedover!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.