Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vi står sammen med Al-Noor

I dag er vi veldig glade for at vi kan kalle hverandre venner, skriver lederne for Bærum tros- og livssynsforum. Her fra Kronprins Haakons besøk i Al-Noor Islamic Centre torsdag.

Foto: Trine Jødal

Det var med sjokk og stor sorg at vi utover ettermiddagen lørdag 10. august mottok nyhetene om terrorangrepet hos våre naboer og venner i Al-Noor moskeen på Skui. Selv om vi vet at den slags angrep har skjedd andre steder, oppleves det uvirkelig at noe sånt skulle hende i vårt lokalsamfunn. Men nå har det skjedd – et angrep på moskeen og muslimer, på det norske samfunnet og alles rett til å leve ut sitt livssyn.

I etterkant har det vært sterkt å se hvordan Al-Noor moskeen har strukket ut sine hender både til gjerningsmannens familie og til omverdenen. I sjokket, sorgen og frykten som har rammet dem, viser de en forbilledlig åpenhet og omtanke. Og det har vært flott å se alle gode krefter som har mobilisert for å uttrykke sin støtte til våre muslimske medborgere og naboer. Det gir håp.

Det er mer som forener oss enn det som skiller

I dialogforumet vårt – Bærum tros- og livssynsforum (BTL) – har vi de siste årene møttes jevnlig. For fem år siden satt vi oss ned for å bli kjent og finne ut hvordan vi sammen kan arbeide for et godt lokalsamfunn. Fra å være litt stive i snippen og usikre på hverandre, har vi gjennom disse årene dratt på besøk til hverandre, blitt kjent og bygd tillit. Det har skjedd noe med oss gjennom våre møter og samtaler. I dag er vi veldig glade for at vi kan kalle hverandre venner.

Er det noe vi har oppdaget gjennom dialogen i BTL, så er det at livene våre er veldig like. Visst kan vi tro og tenke forskjellig. Men det er mer som forener oss enn det som skiller, og det er mye vi kan stå sammen om.

Nå er det viktigere enn noen gang å knytte bånd og bygge tillit på tvers. For å bygge ned fordommer og feilaktige ideer om den andre, trenger vi både kunnskap og kjennskap. Vi trenger å møte virkelige mennesker – ansikter, øyne og stemmer som kan korrigere og forandre våre ofte uriktige bilder av den andre.

Som ledere for tros- og livssynssamfunn i Bærum vil BTL fortsette arbeidet for møteplasser på tvers av religions- og livssynstilhørighet. Med vår muslimske venner og alle andre av god vilje står vi sammen om troen på og arbeidet for et fritt samfunn – et Bærum som skal være trygt for alle.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.