Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Viruset er her fortsatt

– Meteren og munnbind gjelder kanskje mer nå enn da vi ble utestengt på alle kanter, skriver innsenderen.

– Meteren og munnbind gjelder kanskje mer nå enn da vi ble utestengt på alle kanter, skriver innsenderen.

Foto: Knut Bjerke

Det er forstemmende å lese oppslag på oppslag i media (ikke bare i de sosiale, i Budstikka med) om gleden over åpning av samfunnet, at nå er det fritt frem, nå skal vi møtes igjen. Endelig.

Disse oppslagene burde vært krydret med påminnelser om at viruset slett ikke er borte. Det er her fortsatt, og det trives der hvor vi legger mottiltakene til side. 

Vi må glede oss over at stadig færre er syke, men vi må ta ansvar for at ikke flere blir syke.

Vi vet hvor smittsomt dette viruset er. Og vi vet hvor fort det brer seg. Det bryr seg ikke om R-tall, og det bør heller ikke vi gjøre. 

Én person kan gjerne smitte ti og flere i løpet av en kveld på byen. Innen smittekilden er funnet kan flere titalls være nye smittekilder.

Det er dette som er erfaringen denne våren. Media, politikere og andre bommer når de snakker om «smittetrykket» i landet, i en by, i et tettsted. Det er på tide å henge bjella på katten: På denne festen, i dette lokalet, ved denne samlingen ble folk smittet. Utfordringen er lokal.

Om du er i tvil, går du ikke på den etterlengtede festen; du går til teststasjonen. Og innen du får bekreftet at du testet negativt, holder du deg for deg selv. Nok snakka.

Når samfunnet nå åpner, er ansvaret først og fremst vårt, hos den enkelte. Verktøyet har vi fra stengetiden: avstand, vask, avstand. 

Meteren og munnbind gjelder kanskje mer nå enn da vi ble utestengt på alle kanter. Det er langt igjen før folk flest er vaksinert.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.