Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vil vi ha «nøkkelbarn» som vi vet bruker PC og mobil?

Foreldre bør gis en reell økonomisk mulighet til å være hjemme innen kl. 15.00, slik at barna ikke overlates til  seg selv – og nettbrettet.

FOTO: TRINE JØDAL

På skolene i Asker og Bærum, og ellers i Norge, er første skoledag i skrivende stund i dag 19. august. Det får tankene mine til å sirkle rundt barns hverdag, og medias oppfordring til foreldrene om å passe på hva barna foretar seg på nettet.

Ca. kl. 14.00 er skoledagen over for elever fra ti år og oppover, og tilbudet om SFO er der ikke lenger for dem. Dette har jeg erfaring med fra skolene i Asker og Bærum. Elevene må dra hjem og være alene, sammen med en venn, eller de kan være i lag med voksne familiemedlemmer og venner som er hjemme på den tiden. En del foreldre har også anledning til å ordne seg slik at en forelder er hjemme etter skoletid og frem til middag – eventuelt med hjemmekontor. Få eneforsørgere kan gjøre dette.

For mange skolebarn i Asker og Bærum og ellers i landet, er alternativet det første eller det andre – det vil si å være uten oppsyn av voksne etter skoletid frem til avsluttet jobbtid for far eller mor.

Igjen kommer foreldrene «i en skvis», slik som noen var, da de måtte ta et økonomisk valg, hvis de ville være sammen med barnet sitt istedenfor å sende det i barnehage allerede som ettåring. For noen var valget en umulighet.

Jeg har tillit til at de fleste barn er fornuftige nok, og at foreldrene har lært dem opp bra for at de ikke skal oppsøke skadelige nettsteder eller bedrive annen skadelig aktivitet på nettet. Og mange foreldre har opprettet «sperrer» på barnas teknologiske midler. Men de nevnte tiltak er ikke virkeligheten for alle!

Jeg synes de ansvarlige politikerne i kommunene bør gi foreldre en reell økonomisk mulighet til å være hjemme fra kl. 15.00 i hverdagen, til barna har avsluttet barneskolen.

Som Bærum-innbygger og velger etterspør jeg dette i Asker og Bærum kommuner før valget nå.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.