Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vil politikere våkne opp?

– Vi står i fare for å miste Plassen kommende vintersesong. Om det står på vilje, må politikere på banen og sørge for at dette ikke skjer, skriver innsenderen.

– Vi står i fare for å miste Plassen kommende vintersesong. Om det står på vilje, må politikere på banen og sørge for at dette ikke skjer, skriver innsenderen.

Foto: TRINE JØDAL

Vi er mange som er glad i Stabekkbanen, bedre kjent som Plassen, veldig mange. Det slår meg nå hvor viktig Plassen har vært, og er, for vår familie og spesielt oppveksten til barna.

Det å ha en slik «lekeplass» i nærområdet er helt unikt. Det fremkommer av artikkel i Budstikka lørdag 24. april at vi nå står fare for å miste Plassen kommende vintersesong. Om det står på vilje, må politikere på banen og sørge for at dette ikke skjer.

Fra oktober til mars har Plassen vært et naturlig samlingspunkt, ikke minst i helgene med proppfull is i publikumstiden. En herlig blanding av alle typer, fra de aller minste som tar sine første skøytetak mellom bena til mor eller far, løkkebandykamper på tvers av generasjoner, ishockeygutta i hjørnet og venninnegjengen som tester skøyter og ler så de griner over hvor dårlige de er. 

Det finnes ikke så mange slike arenaer igjen; et gratis aktivitetstilbud i gåavstand for tusenvis av folk. Hvor mange som er innom i løpet av en sesong er det nok ingen som vet, men alle som har vært på Plassen en lørdag i desember, skjønner at tallet må være veldig høyt.

På toppen av dette kommer aktiviteten til Stabæk bandy, som også har Plassen som sin hjemmebane. For mine barn var det naturlig å ta steget fra skøytelek til bandyskole og etter hvert aldersbestemte lag i Stabæk bandy. De aller fleste i gata og nærmiljøet gjorde jo det samme – en fantastisk sportslig og sosial arena. 

De senere årene har det skjedd en stor utvikling, først og fremst som et resultat av at det ble ansatt en sportslig leder i klubben. Fra å være litt tilfeldig fra årgang til årgang er det nå et proft, strukturert opplegg for alle nivåer, fra knøtt til A-lag. Foreldre er fortsatt involvert, men nå under kyndig ledelse av klubbens egenutviklede trenere. 

Resultatet er et enda bedre sportslig tilbud, rekrutteringen øker og spillerne fortsetter lenger med bandy som idrett. Helt i tråd med klubbens motto; flest mulig, lengst mulig. 

Ekstra gledelig er å se et stort oppsving i jentebandyspillere, store årganger er på vei opp.

Plassen og kunstisen er naturligvis grunnlaget for all denne aktiviteten. En vintersesong uten is vil være et stort tap for hele nærmiljøet og vil sette Stabæk bandy i en veldig vanskelig situasjon. 

Ingen is vil bety full stopp for rekruttering og sannsynligvis stort frafall blant de aktive. Det vil bety et stort steg tilbake for alt som er bygget opp de senere år, med usikker situasjon for ansatte og trenere.

Som det kommer frem av Budstikkas artikkel ble Stabæk bandy satt i en vanskelig situasjon da gravearbeidet ble fremskyndet et år. I praksis uten mulighet til å planlegge og fremskaffe nødvendig kapital for å anlegge ny kunstisbane. En dugnadsbasert klubb har ingen mulighet til å hoste opp noen millioner kroner kort varsel. I anleggssammenheng er dette en dråpe i havet.

Om 3 millioner kroner er nok til å sikre kunstis neste sesong, og betongdekke for sommerbruk, gir svaret seg selv. Dette er aktivitet og idrett på billigsalg!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.