Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vil dere velge blågrønt, Høyre?

Kjære Lene Conradi, kjære Høyre, gratulerer med et flott valgresultat.

Hanne Lisa Matt er 1.-kandidat for Miljøpartiet De Grønne i Asker.

Hanne Lisa Matt er 1.-kandidat for Miljøpartiet De Grønne i Asker.

Foto: Sveinung Arnestad

Velgerne i Nye Asker har gitt deg og Høyre et sterkt mandat til å lede Asker inn i fremtiden.

Dere står ved et avgjørende veiskille. Velger dere å danne en politisk ledelse som er villig til ta klimakrisen på alvor og aktivt delta i å løse utfordringene både Asker og verden står overfor, eller ikke. Det er et retningsvalg. Blir det blågrønn eller blågrå styring i Nye Asker?

Valgresultatet kan leses på mange måter. Det kan se ut som fornyet tillit til det eksisterende. Altså en bekreftelse på å fortsette som før. Jeg leser det som en oppfordring til forandring.

Signalene velgerne, ungdommen og naturen har sendt oss er overtydelige.

Valgdeltagelsen var rekordhøy og unge velgere strømmet til og stemte MDG. Sentrum har blitt betydelig styrket. Både V og Sp er inne med tre representanter. Det er flere som heller vil at MDG skal få være med og styre Askers fremtid enn Frp. H og MDG har flertall alene.

Høyre med deg i spissen har ført en tydelig valgkamp på et grønnere Asker som bygges på FNs bærekraftsmål, og det å skape noe bedre. Dere anerkjenner at vi befinner oss i en akutt situasjon med klimaendringer og naturforringelse.

Velgerne, og den grønne fløyen i deres eget parti, har tillit til at Høyre vil levere på dette. Det er det umulig å få til med et Frp som er konsekvent uvillig til å ta klimautfordringene på alvor, verne natur, matjord og strandsone, eller å gi kollektivreisende forrang.

Styringspartiene blir farget av dem de samarbeider med. Høyre har uttrykt endringsvilje. Høyre har mye i seg som kan gi grønn politikk, men har så langt ikke levert på klima og miljø. Hvem er troverdige samarbeidspartnere for en grønnere retning?

Frp står for uhemmet vekst og grå utvikling, ikke for grønn næringsutvikling, solidaritet og inkluderende lokalsamfunn. Det gjør vi i MDG. Vi vil gjerne se at Høyre blir et grønnere parti, og vi brenner for å bidra til å utvikle og slå ring om bygda vår Nye Asker.

Det er avgjørende å lese tiden vi lever i og å forstå at vår tids viktigste fellesprosjekt er å skape et faktisk bærekraftig samfunn. MDG er partiet med den mest nyskapende og ansvarlige politikken i lys av kunnskapen vi har om naturens tilstand og klima. Vi er blokkuavhengig og vårt prosjekt er å gjennomføre konkret klima- og miljøpolitikk for trygg, langsiktig velferd.

Velgerne har gitt politikerne i Asker en enestående mulighet for nye, gjerne brede, konstellasjoner og fremtidsrettet politikk. Konstellasjoner som også vil hjelpe Høyre med å fornye seg selv og la seg utfordre av den grønne bevegelsen. Høyres valg mellom Frp og MDG vil vise hvilket parti Høyre vil være i fremtiden.

Det er en historisk sjanse for Nye Asker, og en historisk viktig avgjørelse om kursen fremover, som nå ligger hos deg og Høyre. Det finnes ikke noe reelt blågrønt alternativ for Asker uten MDG. Vi er klare for å ta ansvar til det beste for mennesker og miljø. Er dere klare for et modig retningsvalg og et tydelig ja til en grønn fremtid?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.