Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vil alt komme for en dag?

– Man lærte at Asker Skiklubb var en politisk faktor å regne med, og det dreide seg om langt mer enn ski, skriver innsenderen. Her dagens Føyka i Asker sentrum.

Foto: HANS ERIK RUUD/ASKER SKIKLUBB

Etter kommunesammenslåingen og under valgkampen var det en bratt læringskurve for noen hver når det gjaldt et lokalt stridstema i «gamle» Asker, nemlig «Føyka-saken».

Man lærte at Asker Skiklubb var en politisk faktor å regne med, og det dreide seg om langt mer enn ski. 

Gamle Asker kommune hadde gjort en avtale med Skiklubben om å overta deres arealer på Føyka, mot at de skulle få det kompensert med anlegg på Drengsrud. Kommunen skulle få til boligutvikling (og inntekter), og Skiklubben skulle få fine fasiliteter på Drengsrud. 

Det både kommuneledelsen og ledelsen i Skiklubben tilsynelatende hadde forregnet seg på, var at Skiklubbens medlemmer måtte godkjenne avtalen i årsmøtet, og for et år siden var det nettopp det årsmøtet ikke gjorde. Medlemmene sa nei til å flytte fra Føyka.

Det er etter dette det begynner å bli komplisert. Skiklubben har også en fotballseksjon, og denne er delt i to, en del som ønsker å være en klubb for breddefotball, og en som har ambisjoner om toppfotball. 

Kommuneledelsen går inn i forhandlinger med sistnevnte med mål om å realisere planen som gikk i vasken med årsmøtevedtaket. 

Det er etter dette det settes frem påstander om hemmelige forhandlinger med den delen av Skiklubben som ønsker å drive med toppfotball. Det verserer også forskjellige fremstillinger om hva som har skjedd i prosessen mellom Asker Skiklubb og Asker kommune tidligere. 

Det ser ut til at det både kan være et internt demokratisk problem i Asker Skiklubb, men også når det gjelder Asker kommune hvis det er slik at årsmøtets vedtak settes til side ved at kommunen har hatt en lukket prosess med en del av Skiklubben. Hvis det er slik det er, altså.

Denne situasjonen krever åpenhet og innsyn, slik kommuneplanen for Asker foreskriver. I det kommende møtet i kommunestyret 13. oktober kommer denne interpellasjonen opp:

«I kommunens møte med frivilligheten ønsker man gjensidig tillit og forståelse, slik det uttrykkes i kommuneplanens satsingsområde «Samarbeid for å nå målene». Hovedmålet er at «Askersamfunnet har virkemidler, partnerskap og samarbeid på tvers som sikrer en bærekraftig utvikling».

Samarbeidet mellom Skiklubben og Asker kommune synes å være et stykke unna måloppnåelse når det gjelder spørsmålet om disponeringen av arealer på Føyka og Drengsrud. Som folkevalgt mottar man forskjellige fremstillinger om historikken i saken.

Det fremsettes påstander om lukket prosess og favorisering av en interessegruppe.

I denne situasjonen med ulike virkelighetsbeskrivelser er det en utfordring å bidra til beslutninger som ivaretar både skiklubbens og kommunens forskjellige interesser. Det politiske miljøet kan, særlig etter kommunesammenslåingen, ha behov for å få en bredere, og mer ensartet kunnskapsbase.

Spørsmål:

Vil ordfører ta initiativ til et felles dialogmøte mellom interessegruppene i Asker Skiklubb og gruppeledere og kommuneadministrasjon med planene for utvikling av Føyka og Drengsrud som tema?»

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.