Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Viktig jobberfaring for ungdom

Hamid Mohammadi trives hos Meny på Hagaløkka. Her sammen med butikksjef Hege Vilming Sørlie (til venstre) og Ragna Haukeland fra Nav Asker.

Foto: Marit Helland

Budstikka kunne nylig fortelle at mer enn 100 ungdommer sto i kø for å få jobb gjennom sommerjobbprosjektet i Asker.  Kommunen betaler lønnen, mens Nav administrerer ordningen, som er spesielt rettet mot ungdom med lite nettverk. Bare 42 var heldige og fikk jobb, blant dem Hamid Mohammadi, som tilbringer sommeren med å fylle hyllene hos Meny på Hagaløkka. – Det er veldig bra og positivt å jobbe. Jeg er glad jeg fikk være med, sier 16-åringen.

Butikksjef Hege Vilming Sørlie hos Meny er godt fornøyd med ordningen. – Vi er med på dette først og fremst for å gi de unge en mulighet til å prøve seg i arbeidslivet. Vi har tidligere gitt to av sommervikarene fast jobb.

– Og de som ikke får jobb i etterkant, får uansett en post på cv-en, referanse og attest og verdifull erfaring med tanke på fremtidige arbeidsmuligheter, supplerer Ragna Haukeland, avdelingsleder i ungdomsteamet hos Nav Asker. 

15 arbeidsgivere innenfor områder som omsorg, barnehager, matbutikker, hotell, restaurant og idrettslag deltar i ordningen. Med så gode erfaringer, er dette et tilbud som bør videreføres og aller helst utvides slik at det kan komme flere ungdommer til gode. Vi støtter derfor utspillet fra May Britt Myklebust (Ap), som sitter i kommunestyret og oppvekstkomiteen. 

– Mange ungdommer strever veldig med å få seg sommerjobb og verdifull jobberfaring. Vi mener at det ikke bare er risikoutsatt ungdom som trenger hjelp med å få seg en sommerjobb i Asker. At 100 sto i kø for å være med, viser at det er behov for å utvide ordningen. Myklebust har derfor foreslått at antall sommerjobber gjennom prosjektet utvides til 100 jobber hvert år, og at deler av lønnen betales av arbeidsgiverne.

Denne saken kan vanskelig vekke ideologiske motforestillinger.

Vi synes dette er et godt forslag. At behovet er til stede, er udiskutabelt. Ved å stille krav om at arbeidsgiverne betaler deler av lønnen, luker man ut arbeidsgivere som kun er ute etter gratis arbeidskraft. Denne saken kan vanskelig vekke ideologiske motforestillinger, slik at det burde være mulig å få politisk flertall for forslaget. I parentes bemerket har Bærum kommune sammen med Ungdom og fritid i ti år drevet et tilsvarende prosjekt. Kommunen betaler lønnen i noen tilfeller, arbeidsgiveren i andre. Hvert år kommer det rundt 1.000 søknader; mellom 300 og 500 får jobb.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.