Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Viktig anerkjennelse av klimaarbeidet

Varaordfører Siw Wikan med prisen som viser at Bærum igjen er på A-listen til den internasjonale miljøorganisasjonen CDP (Carbon Disclosure Project). Prisen ble delt ut i Paris.

Varaordfører Siw Wikan med prisen som viser at Bærum igjen er på A-listen til den internasjonale miljøorganisasjonen CDP (Carbon Disclosure Project). Prisen ble delt ut i Paris.

FOTO: PRIVAT

Bærum får anerkjennelse for sine tilpasninger og tiltak innen klima.

For andre år på rad er Bærum på A-listen til den internasjonale miljøorganisasjonen CDP (Carbon Disclosure Project), over byer som scorer høyt på ulike indikatorer for sitt bidrag til klima- og miljøarbeidet. Denne gangen sammen med en rekke andre byer og selskaper fra hele verden i en høytidelig prisutdeling i Paris.

Hva betyr det for Bærum og hvorfor er denne anerkjennelsen viktig? CDP er en non-profit ideell organisasjon som tilbyr en plattform for alle selskaper og byer i verden til å rapportere informasjon om status innen klima, vann og avskoging. Den globale økonomien ser på CDP som gullstandarden innen miljørapportering og skal bidra til at de ulike selskapene og byene kan måle, forstå og adressere sine miljøpåvirkninger. Det å få en detaljert innsikt og analyse for å drive frem de nødvendige endringene som trengs for en klimasikker, vannsikker og avskogingsfri verden er svært viktig også i et lokalt perspektiv.

I norsk målestokk ligger vi helt fremme i å kunne vise vei

2019 ble det året da FNs bærekraftsmål virkelig tok av og kom i fokus hos alle og nå står vi muligens overfor en av de mest spennende periodene også i et historisk perspektiv. Det å samarbeide, tenke på tvers av sektorer, dra synergier der det kanskje har vært helt unaturlig tidligere og spille på lag med næringslivet vil være helt vesentlig for å lykkes i dette arbeidet. Og for å sitere en av debattantene under utdelingen «det er ikke et mål i å være alene om å lykkes med klima- og miljøarbeidet, suksessen vil kun måles i de resultatene vi får til sammen på tvers av landegrensene, det være seg om det er selskaper eller byer.»

Det var svært inspirerende og høre hvordan de virkelig store europeiske selskapene m/kjente varemerker virkelig går foran og baner vei. Det å nå 1,5 prosent målet jf. Paris-avtalen ble ikke sett på som umulig, men helt klart innen rekkevidde. Det var en optimisme og et engasjement som virkelig ga inspirasjon til dette viktige arbeidet, også lokalt for vår kommune.

Og ja, vi er glade og stolte for denne utmerkelsen. Arbeidet er knapt påbegynt og vi har satt oss ambisiøse mål. I norsk målestokk ligger vi helt fremme i å kunne vise vei og mane frem nye løsninger. Det betyr at tiden er inne til virkelig å tenke utenfor boksen, vi må være kreative i søken på nye løsninger samtidig som vi skal ivareta lover, regelverk og levere gode og innovative tjenester til våre innbyggere. Dette vil kreve både prøving og feiling, og alle ideer må sees på med et åpent blikk. For en ting er helt sikkert og det er at vi kan ikke fortsette som før, det må gjøres endringer. Men det er også det som gjør dette arbeidet så spennende.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.