Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Viken: Start på nytt

VIKEN: – Eneste utvei er å forkaste det kartet som nå er tegnet, og starte på nytt, skriver innsenderen.

«Fylkesreformen – også kalt fylkesreligionen». Dette var overskriften på et innlegg fra A. Bjonviken sist uke om dette hete tema.

La meg først takke for positive ord om eget innlegg, noe som betyr mye fra en så merittert person.

Les også: Hyrer inn advokater i Viken-striden

Les også: Velkommen til Viken

Les også: Utsetter Viken-avgjørelsen - flertall for å sette det på vent

Jeg vil bare få lov til å knytte noen få tilleggsord til dette temaet idet jeg sier meg absolutt enig i hans vurdering av videre fremdrift, hvis eneste utvei er å forkaste det kartet som nå er tegnet og starte på nytt.

Dette behøver jo ikke bety masse bortkastet arbeid, for om en justerer på noen regiongrenser og flytter på noen kommuner, så trenger en jo ikke kaste alle planer som er lagt, bare endre toppteksten eventuelt til nytt navn og sidenumre. Innholdet kan jo forbli et samme.

Tar man så tak i utsagnet fra Bjonviken om ny start, for øvrig på linje med mitt syn, bortsett fra at fylkene strykes og 11–12 regioner oppstår, vil det bli slik:

Før man begynte på denne prosessen med å vurdere nye regioner, hadde det vært nyttig å studere norgeskartet, eventuelt sette ned et utvalg som kan gjennomgå dagens fylkesgrenser og komme med forslag til en moderne regioninndeling, uavhengig av dagens grenser, som oppsto for over 150 år siden.

Med helt andre samfunnsforhold og kommunikasjoner den gang enn i dag er det vanskelig å forstå at man skal være bundet av grenser som blir helt uhensiktsmessige.

Dette vil også gjelde kommunegrenser etter sammenslåing og regiongrensene.

Tanker om å innlemme kommuner rundt Oslo i Oslo er helt uaktuelt, for ikke å si dødfødt, skriver Bjonviken, men vil ha hele Akershus inn i Oslo region, så hva er forskjellen?

Jeg kan ikke se at Oslo skal bli kommune, da lager man jo mer byråkrati, for hva blir da Akershus i Regionen Oslo?

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Nå snakker vi bare om Østlandet, men vi har også de andre single fylkene som nå får bli alene, som Rogaland og ikke minst Finnmark, men dette hører hjemme i et annet forum.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.