Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Viken – pengegaloppen satt i system?

SKEPTISK: Vibeke Limi mener at Viken fylkeskommunen bør nøye seg med å være i eksisterende lokaler.FOTO: KARL BRAANAAS

Tre fylker skal bli til ett stort Viken fylke noe som er en stor oppgave med mange muligheter.

 

Håvard Jensen,

gruppeleder i Østfold fylkesting

Lavrans Kierulf,

gruppeleder i Buskerud fylkesting og nestleder I Viken Frp

Vibeke Limi,

gruppeleder i Akershus fylkesting

Liv Gustavsen,

leder Viken Frp

Tre fylker skal bli til ett stort Viken fylke noe som er en stor oppgave med mange muligheter.

Viken skal ifølge vedtakene på Stortinget se på rasjonaliseringsgevinster og mulige innsparinger, denne intensjonen kan det se ut som flertallet i fellesnemnda til Viken ikke har fått med seg.

Når Frp i alle fylkene mener vi kan være nøysomme og bruke lokaliteter i Buskerud-Akershus og Østfold for lokalisering av Viken, ser det ut som vi ikke når frem med dette budskapet.

Vi mener at blant annet Galleriet i Oslo, som eies av Akershus fylkeskommune og ligger tett på Oslo S, kan brukes. Denne lokasjonen er noe av det mest sentrale en kan finne, med kort vei til Stortinget, regjering og Oslo kommune.

Flertallet i fellesnemnda for Viken mener tydeligvis at dette ikke er noen god idé, derfor velger de å se på tre mulige tomtealternativer på Lysaker, en postadresse som uten tvil genererer noen av Norges dyreste tomter.

Ferdig bygget er det stipulert en kostnad som hver for seg vil koste skattebetalerne et sted mellom 4–6 milliarder kroner …. Ja du leste riktig, milliarder.

Vi mener dette ikke er i tråd med Stortingets vedtak og intensjoner, som ser for seg en økonomisk gevinst ved å slå sammen flere fylkeskommuner.

Frp støtter vedtaket om å innføre parlamentarisme fordi dette vil ansvarliggjøre det politiske flertallet på en helt annen måte enn den styringsformen våre tre fylkeskommuner styres under i dag (formannskapsmodellen).

Vi forstår at dette vil medføre flere heltidspolitikere, derfor har vi også ment at man må være nøkterne i forhold til lønnsnivå og godtgjørelser. Vi mener den politiske topplønnen i Viken ikke skal overstige en stortingsrepresentant godtgjørelse og vil holde fast ved det.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler