Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Viken må ta vare på museene

Artikkelforfatteren fra Høyre skriver at partiet hans skal være en foregangsregion på museumsområdet, som innbefatter Fusdal-låven på Asker museum.

FOTO: TOM MAGNE ARMANN

1. januar 2020 slås Akershus, Buskerud og Østfold sammen til en fylkeskommune. Visjonen er at et storfylke kan gi bedre løsninger på mange samfunnsområder enn de nåværende fylkeskommuner hver for seg. Bedre samordning av kollektivtransporten med ett rutetilbud og ett billettsystem, mer effektiv forvaltning, og bedre miljø- og klimapolitikk er viktige mål.

Den nye fylkeskommunen har fått det historiske navnet «Viken». Det bør forplikte til ivareta og videreutvikle kulturarven. Alle tre fylkeskommuner har et fylkesmuseum med tilknyttede små og mellomstore museer i samarbeid med kommuner og ikke minst med frivilligheten gjennom venneforeninger og historielag som gjør en betydelig innsats. 

Fetsund lenser ved Glommas utløp i Øyeren er et godt eksempel på næringslivshistorie om tømmer og tømmertransport før bil overtok. Asker Museum kan vise hjem kunstnerhjem, middelalderkapell med reformasjonshistorie og mye annet. På Grini kommer vi tett på fangelivet i 2. verdenskrig og på Oslofjordmuseet kan vi se fritidsbåter og illustrasjoner på hvordan VEAS renset fjorden bare for 30 år siden.

I hele Viken er det mange kulturminner som viser vår nære og fjerne historie. Viken Høyres program for 2019 legger opp til at Viken skal være en foregangsregion på museumsområdet. Det skal legges til rette for besøk av publikum og at museene skal være aktive institusjonene. Asker Museum fremstår for meg som et godt forbilde.

Viken fylkeskommune bør både ta vare på historien og bidra til en bedre fremtid for sine 1,2 millioner innbyggere

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.