I de siste ukene har det herjet et «stoppsignal» for regionreformen over landet. 

Les også: Flertall for Viken-region

Les også: Følger med på Viken-ferden

Les også: La fornuften råde – dropp Viken

Det argumenteres med at Viken er for stor, Finnmark er derimot stor nok til å stå alene og at ingen kjenner fylkeskommunen, det er til og med påstått at sikkerheten blir uforsvarlig. 

For to ivrige entusiaster av lokaldemokratiet var det derfor en gledens dag, da regjeringspartiene med KrF annonserte at de står sammen om en reform.

Vi har begge to lagt bak oss tre av fire år i Akershus fylkesting.

Akershus er en veldrevet fylkeskommune, faktisk den beste i landet. Akershus kan ikke med sine 22 kommuner slå seg sammen med Oslo som har slått sammen fylkeskommunen og kommunen og ikke ønsker å dele dette opp igjen. 

Akershus klarer seg meget godt som en ring rundt Oslo, en ring vi nå ønsker å utvide til Viken.

Vi tror at denne store ringen vil bli et godt sted for innbyggerne. Regionreformen er en desentraliseringsreform og vil flytte makten fra staten til regionen. 

Vi gleder oss til å ta fatt med flere oppgaver som gir mer miljø, mer kunnskap, hurtigere næringsutvikling og bedre samferdsel for alle kommuner i Viken. 

  • Viken skal ikke overstyre kommunene, men løse viktige regionale oppgaver sammen med dem. 
  • Viken vil bli det viktigste vi har gjort for miljøet på lang tid.
  • Viken vil spare penger på administrasjon og vil kunne bygge mer meter vei enn vi klarer når staten bestemmer. 
  • Viken vil gi et enda bedre skoletilbud til alle elever i videregående og koble utdannelse og næringsutvikling enda tettere sammen. 

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Vi gleder oss til en valgkamp hvor vi skal ut på veien og fortelle deg hvor bra vi tror Viken kan bli for deg som bor i en kommune i Viken.