Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Viken – en ekskluderende arbeidsgiver

– Viken har nå vedtatt en organisasjonsstrategi som virker ekskluderende. Er det greit? skriver fylkestingsrepresentant Ole Andreas Lilloe-Olsen (V).

– Viken har nå vedtatt en organisasjonsstrategi som virker ekskluderende. Er det greit? skriver fylkestingsrepresentant Ole Andreas Lilloe-Olsen (V). 

Foto: JOAKIM S. ENGER

Vi er alle forskjellige individer, og vi lever derfor mer eller mindre ulike liv. Dels fordi vi vil og dels fordi vi må. Vi har ulike forutsetninger, ulike evner og ulike interesser. 

Dette mangfoldet er verdifullt for samfunnet. Vi trenger ulike personer i ulike roller og for å skjøtte ulike funksjoner. 

I sak 3 i 2021 om organisasjonskultur i Viken vedtok det rødgrønne flertallet noen endringer som snevrer inn mulighetene for å velge ulike liv og samtidig ha mulighet for å arbeide i Viken fylkeskommune. 

Under en ny overskrift «Attraktiv arbeidsgiver» vedtok man følgende formulering:

«Kompetanseutvikling, trygge arbeidsplasser og intern karriere. Viken fylkeskommune skal sette seg som mål å ha hele stillinger. Derfor skal Viken sørge for en heltidskultur gjennom å ha som hovedregel å lyse ut hele og faste stillinger.» Venstre undersøkte om det var mulighet for å få med flertallet på en endret formulering der vi la til «for dem som ønsker det og har mulighet for det.» Dette ble kontant avvist.

Venstre ønsker et inkluderende arbeidsliv. Flest mulig skal ha mulighet til å delta i arbeidslivet.

Det er mange som ikke har helse eller krefter til å delta fullt ut i arbeidslivet. Venstre ønsker at det skal være mulig å delta etter evne. Mange har også andre preferanser. De passer ikke inn i en rødgrønn politisk korrekt heltidskarrieremodell, men ønsker å kombinere deltagelse i arbeidslivet som ansatte med det å drive omsorgsarbeid, egen skapende virksomhet, forvalte en landbrukseiendom, reise, ta utdannelse eller noe annet. 

Viken har over 12.000 arbeidsplasser. Venstre mener Viken må gå foran, ha en offensiv strategi for inkluderende arbeidsliv og tilby arbeidsplasser og arbeidsoppgaver til mange ulike folk med ulike forutsetninger, interesser og preferanser. 

Vi må derfor ha et vidt spekter av ulike stillinger med ulike stillingsbrøker. Viken har nå vedtatt en organisasjonsstrategi som virker ekskluderende. Er det greit?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.