Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Viken atter en gang

VIKEN: - Hvorfor må det være bare 11 regioner, hvorfor ikke 12, slik at Viken kan deles opp? spør innsenderen.

Det har vært meget interessant å følge debatten om regionen Viken på NRK og i Budstikka.

Og mitt store spørsmål er: Hvorfor må det være bare 11 regioner, hvorfor ikke 12, slik at Viken kan deles opp, slik som Hareide visstnok hadde uttalt, når regionsreformen resulterte i et slags kompromiss ingen egentlig ville ha, et paradoks, gjennomført på gale premisser.

Les også: Følger med på Viken-ferden

At man begynte i gal ende, ved å bestemme fysiske grenser før regionenes oppgaver, ble forklart i debatten som et utslag av demokratiets uheldige sider, ved «ta og gi»-samarbeid etc.,

Burde man ikke, som mange har uttalt, da få ta en pust i bakken, og diskutere de uheldige sider ved Vikens størrelse før man begynner å ansette folk, når svært mange i denne regionen klart ser hvor uheldig denne størrelsen er, som Geir Fuglaas nevner i sitt meget gode utfyllende innspill i Budstikka 24. september; at det skader lokalpolitikk, identitet og gir mulig unødvendig splid og politikerforakt, et geografisk misfoster med et topptungt byråkrati.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.