Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Viken Ap støtter Fornebubanen og E18

– Fornebubanen er helt avgjørende for en planlagt gigantsatsing på tusenvis av nye arbeidsplasser og boliger på Fornebu, men vil også ha avgjørende betydning for hele transportsituasjonen vest for Oslo, skriver innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAS

Fornebubanen blir ett av vår tids største samferdselsløft for å sikre klima og miljøvennlig vekst og utvikling av regionen vest for Oslo.

Fornebubanen er helt avgjørende for en planlagt gigantsatsing på tusenvis av nye arbeidsplasser og boliger på Fornebu, men vil også ha avgjørende betydning for hele transportsituasjonen vest for Oslo.

Realisering av Fornebubanen er helt avhengig av at man også finner en løsning for E18 i Vestkorridoren. For prosjektene henger tett sammen. Det finnes ingen realistiske alternativer som gjør det praktisk og økonomisk mulig å «bare» bygge bane, selv om noen åpenbart tror det.

Den nye E18-løsningen som ble vedtatt av Stortinget 19. juni, med Ap og regjeringspartienes stemmer, er vesentlig forbedret i forhold til regjeringens forslag fra desember 2019.

Løsningen oppfyller etter fagfolkene i Viken fylkeskommune og Arbeiderpartiets fylkestingsgruppes vurdering, de kravene Viken fylkesting stilte om et bedre E18-prosjekt da fylkestinget i februar trakk fylkeskommunens garanti til prosjektet.

E18-prosjektet slik det nå foreligger, vil etter vår mening gi oss en bedre kollektivløsning, et positivt bidrag til nullvekstmålet, redusert veikapasitet, lavere totalkostnad og mindre bompengebelastning i forhold til regjeringens opprinnelige forslag.

Når et solid flertall i fylkestinget 17. september stemmer for garanti for et endret og bedret E18-prosjekt, betyr det at byggingen av Fornebubanen og ny E18 endelig kan settes i gang.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.