Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vi vil ha leksefri skole

– Hva er egentlig poenget med lekser når vi har nok tid på skolen til å gjøre det vi skal? spør innsenderne.

– Hva er egentlig poenget med lekser når vi har nok tid på skolen til å gjøre det vi skal? spør innsenderne.

Illustrasjonsfoto: Eva Groven

I dag har de aller fleste barn og unge lekser. Det er dumt og unødvendig.

Vi er en åttendeklasse som er sterkt imot lekser. Vi opplever at det gis så mye lekser at vi nesten ikke har tid til å være sammen med venner på fritiden. Vi slutter sent på skolen, og enkelte dager blir det rett og slett for travelt til å gjøre leksene skikkelig når vi har fritidsaktiviteter.

Det hadde vært mye bedre med lengre skoledag. Da trengte vi ikke å gjøre lekser når vi er uopplagte på ettermiddagen. På skolen kunne til og med alle få god hjelp til leksene sine. Alle elever får ikke like mye hjelp hjemme. Det betyr at noen strever mer med leksene enn andre.

Mange av oss er med på flere fritidsaktiviteter. Det blir travelt og stressende når vi slutter så sent som klokken 15.35. Det sier seg selv at ettermiddagen blir altfor travel. Vi som har trening klokka fire, rekker nesten ikke frem. Leksearbeid sent på kvelden er heller ikke bra.

Hva er egentlig poenget med lekser når vi har nok tid på skolen til å gjøre det vi skal? Kanskje kan vi heller ha litt lengre skoledag noen ganger. Vi synes det er litt rart at vi slutter klokken 13.35 noen dager, mens vi slutter sent andre ganger. 

Hvis alle skoler i Bærum slutter sent, blir det et problem for fritidsaktiviteter som begynner tidlig. Kanskje burde idrettslag og andre organisasjoner samarbeide mer med skolene om når aktiviteter skal begynne?

Vi blir slitne av for mye lekser og mener at det blir feil at skoledagen vår fortsetter på fritiden. Voksne får overtidsbetalt når de jobber overtid. Hva med oss unge?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.