Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vi vil ha endring

– Jeg lurer på hvorfor de «eksperimenterer» med oss unge. For vi kan bli syke, skriver Ina Lindvik (14) fra Haslum.

– Jeg lurer på hvorfor de «eksperimenterer» med oss unge. For vi kan bli syke, skriver Ina Lindvik (14) fra Haslum.

FOTO: PRIVAT

Nå sitter jeg her og skriver. Jeg har korona. Jeg har blitt smittet på skolen, og jeg har smittet flere. 

Dette har skjedd fordi jeg ble satt i et testregime, jeg testet negativt de to første gangene og fikk dra på skolen, men jeg hadde korona. På den tredje testen som jeg tok før jeg dro på skolen på fredag, var jeg positiv. 

Hvis jeg hadde sittet i karantene fra mandag til fredag, hadde ikke halve klassen min vært hjemme nå. Det synes jeg er trist.

Jeg synes dette er en altfor dårlig håndtering av smittesporingen. At de som er i et testregime skal på skolen, fordi viruset ikke slår ut med en gang. Er det riktig? 

Nå er jeg heldigvis på bedringens vei, men det er ikke vennene mine, som jeg har smittet. FHI har skrevet på siden sin at ungdommer får flere og kraftigere symptomer enn det barn får, men at vi ikke får i nærheten av like mange symptomer som en uvaksinert voksen. 

Men da lurer jeg på hvorfor de «eksperimenterer» med oss unge. For vi kan bli syke.

Vi må gjøre det på en bedre måte. Hvis man er i et testregime, bør man være hjemme til siste testresultat. Jeg leste også at det var en mor som fikk e-post fra skolen om at en i klassen til datteren hadde fått korona, men datteren ble ikke sendt hjem, selv om datteren hadde astma og var i risikogruppen. 

Datteren måtte sitte på skolen i tre timer til før hun og resten av klassen kunne gå hjem.

Jeg vil nå be om at det blir endring. Vi vil ha endring. Hold skolene på gult eller rødt nivå, ikke send de som er i et testregime på skolen. Hold dem hjemme til siste testsvar. 

Da kan vi komme tilbake til normalen, men det er bare hvis vi har litt strengere regler først.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.