Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vi tror på Viken

Artikkelforfatterne fra Viken Høyre skriver at partiet vil at Ruter sammen med de andre kollektivselskapene i Buskerud og Østfold skal utvikle gode tjenester for hele regionen – sømløst.

FOTO: NILS H. HARNES

Vår tids store utfordringer klima, miljø og tap av naturmangfold krever mer samarbeid, ikke mindre. Det trengs mer innovasjon og forskning. Vi må ha større områder med felles forvaltning og politikk når vi skal løse problemer som ikke har grenser. 

Viken fylke med sine 1,2 millioner innbyggere blir en kraftfull region og har store muligheter til å gå foran i dette samarbeidet om grenseoverskridende løsninger.

Asker og Bærum blir en del av Viken og vil nyte godt av at våre lokale utfordringer kan løses i et utvidet forpliktende samarbeidsområde. Ett av de mest nærliggende eksemplene er samferdsel.

Kollektivtransport er et fylkeskommunalt ansvar. De fleste i vårt område kjenner godt til Ruter. Vi i Høyre vil at Ruter sammen med de andre kollektivselskapene i Buskerud og Østfold skal utvikle gode tjenester for hele regionen – sømløst. Vi kunne nylig lese i Budstikka at båten fra Slemmestad til Oslo får flere avganger tur/retur, det blir flere matebusser og parkeringsmuligheter. Dette vil glede mange pendlere og er et godt eksempel på hva fylkespolitikere fra Asker og Bærum jobber med kontinuerlig.

Et annet forhold som også er viktig i et klima- og miljøperspektiv, er veiene våre. Fylkesveiene og E18 må utbedres for at folk, varer og tjenester skal komme frem.

Vårt lokale næringsliv har behov for effektiv transport. Ved å lage gode løsninger for veinettet, blir det plass til flere sykkelveier og kollektivtraseer. Bilene vil stå mindre i kø. Og vi kan drive fornuftig tettstedsutvikling rundt knutepunktene. Viken fylke vil bli en pådriver for å få dette til.

Vi vil også nevne at de nye fylkeskommunene vil få ansvar for store deler av det offentlige virkemiddelapparatet for å bidra til fremtidsrettede arbeidsplasser. Asker og Bærum vil nyte godt av dette, fordi man erkjenner at fylkeskommunen, sammen med næringsavdelingene i kommunene og det lokale næringsliv, vil være bedre skikket enn sentrale myndigheter til å vite hva som trengs av tilrettelegging og eventuelle bidrag.

Ikke alle tror på Viken. Vi registrerer at sentrale politikere sågar åpner for reversering av Stortingets beslutninger om fylkessammenslåinger. Det er et nedstemmende budskap og etter vårt syn utilbørlig sløsing av fellesskapets ressurser. Vi spør oss om det er seriøst ment, eller rir man på en bølge av motstand mot endringer. 

Nylig ble Sp kalt bremseklosspartiet på lederplass i DN. Det er en beskrivelse vi kan forstå. Sp sine forslag til løsning på grenseoverskridende utfordringer, enten det er lokalt, regionalt eller globalt, etterlyses.

Dagens fylkesstruktur er utdatert. Nye utfordringer krever nytenkning. Derfor tror vi på Viken. Sammen med Viken kan Asker og Bærum fortsette sitt viktige og gode arbeid for å utvikle levedyktige, gode lokalsamfunn!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.