Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vi trenger gode behandlingstilbud til ME-syke

Elisabeth Aukrust er fastlege og representerer KrF i Bærum kommunestyrere.

Elisabeth Aukrust er fastlege og representerer KrF i Bærum kommunestyrere.

Foto: KNUT BJERKE

Vi må være forberedt på en mulig økning i antall ME-syke i kjølvannet av pandemien, og Bærum KrF mener at de alvorligste tilfellene trenger et godt behandlingstilbud.

I Bærum kommune har vi allerede noen veldig dårlige ME-pasienter, som kunne trenge et enda bedre behandlings- og rehabiliteringstilbud enn det de får nå. 

Det er ikke uvanlig at svært ME-syke og deres pårørende må kjempe hardt for å få en verdig og fungerende behandling. Et slikt mulig tilbud er Røysumtunet i Gran kommune, som ble etablert som et tilrettelagt omsorgstilbud for ME-pasienter for cirka ett år siden.

De rapporterer at resultatene så langt virker oppløftende, og at flere pasienter har opplevd en del bedring av sin tilstand.

Det virker som om Bærum kommune så langt ikke har ønsket å benytte seg av dette tilbudet, noe som virker underlig når det ikke finnes noe tilsvarende tilbud til de dårligste ME-pasientene.

Omsorgen for de sykeste handler om deres menneskeverd. Jeg ønsker derfor å stille kommunedirektøren følgende spørsmål:

Som en mulig følge av koronapandemien frykter vi en fremtidig økning i antallet ME-pasienter i Bærum. Hva vi administrasjonen gjøre for at omsorgen for ME-pasienter kan svare til behovet? Er det noe til hinder for at tilbudet fra institusjoner som Røysumtunet som har godt omdømme, også kan brukes av Bærum kommune?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.