Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vi trenger Fylkesmannen - ikke navnet

Arbeiderpartiet i Bærum vil at alle skal med og vinne frem der en har rett, selv om kontorer og flertallet i planutvalget i Bærum kommune mener noen annet. Derfor vil vi beholde Fylkesmannen. Eller skal vi kalle funksjonen for Fylkesombudet i denne sammenheng — og i disse kjønnsnøytrale tider?

Fylkesombudet ivaretar ikke bare staten og samfunnets store linjer i sin rolle i byggesaker, men også enkelt menneskets sikkerhet for å bli behandlet korrekt etter lov og skjønn. Ja, Fylkesombudet endrer faktisk 16 prosent av klagene til fordel for klager og imot de vedtak som er gjort i kommunen.

Gruppeleder i Høyre, Morten Skauge, velger i sin iver etter å fjerne Fylkesmannen og se helt bort fra at Bærum kommune tar feil i betydelig andel av klagene. At kommunen behandler 84  prosent av klagene korrekt, skulle da bare mangle. Det er jo alt for lite. Dette viser aller mest at kommunen og flertallet i planutvalget tar feil og må korrigeres i 16 av 100 saker. Og det er blitt verre i 2019 enn tidligere.

Fylkesombudet trengs og må ikke svekkes for å gi «den som har skoen på» rett til å overkjøre deg og meg når det passer dem. Og så er det vel også strengt tatt innbyggerne som har skoen på for det meste, og ikke kommunen?

Faktum er at Fylkesombudet er en viktig aktør for å sikre at vi som folkevalgte opptrer forsvarlig og korrekt i forhold enkeltindivid og overordnede nasjonale saker. At vi håndterer strandsonen som vi skal, ivaretar naturmangfoldet, ser til at dyrket mark ivaretas, at marka og friluftsområdet beholdes som den viktige del av Bærum den er. Alt dette bør vi få til, men virkeligheten i dag er at vi feiler i alt for mange tilfeller.

Fylkesmannen er i dag en sikkerhet for Bærums innbyggere og viktig for nasjonale overordnede interesser. I noen nasjonale saker må vi ta en for hele laget slik vi har vært så flinke til i disse korona tider. Arbeiderpartiet i Bærum vil beholde denne funksjonen til beste for innbyggerne i Bærum.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.