Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vi trenger et Sandvika som leverer

Martin Schilde mener Sandvika trenger lokale innholdsleverandører som kjenner området og menneskene.

Martin Schilde mener Sandvika trenger lokale innholdsleverandører som kjenner området og menneskene.

FOTO: EVA GROVEN

Som lokalpatriot, innholdsleverandør og næringsdrivende i Sandvika er jeg bekymret for Sandvika sin identitet.

La meg understreke, jeg elsker Bærum. Jeg er født i Bærum, det er her jeg handler, går tur, opplever og skaper kultur. Første og siste gang jeg ble forelsket var og er i en Bæring.

Vi snakker om Sandvika, byen vår, samlingspunktet, der eldre skal blendes inn med de yngre, med aktivitet fra morgen til kveld, dit du vil reise for å spise middag på en lokal restaurant, gå ut med venner og plapre til midnatt, danse, ta Über hjem, oppleve gatekunst, se på livet, spise nattmat, nyte vafler på en skøytebanen i elva (ønsketenking) eller bli kjent med den neste Blomsterfinn. Byen der unge etablerer nye virksomheter, design, kunst, kultur, lek og tech. Ikke et hobbyrom for voksne som søker selvrealisering. Ikke et sted som stenger med børsen. Ikke et sted hvor kjedene briljerer, ikke et sted hvor det er mer takeaway enn restaurantgjester og alle snakker om rammer og ikke innhold.

Vi trenger å tilrettelegge for de kreative og gründerne. Gi plass til lokale produsenter, sørge for å gi de diskplass hos lokale kjøpmenn og drivere.

Vi trenger lokale innholdsleverandører som kjenner området og menneskene, vi trenger vegger som kan fylles med lokal gatekunst og vi trenger rom for lokale kreative næringer. Vi må skape en by med opplevelser, lokal stolthet og identitet, et sted man kan flytte til å si at man bor i byen vår. Vi kan ikke la folk som kommer fra, og bor andre steder bestemme hva som skal gjøres i byen vår. Det er vårt ansvar å sørge for at unge vil være her, trives, bo, skape engasjement og satse her.

Så mens vi venter, kjemper og krangler om en ny E18, kanskje vi kan samles og omfavne de gode ressursene lokalt?

Vi oppfordrer kommunen til å bedre intern kommunikasjon. Vi oppfordrer politikere til å følge opp det de vedtar. Vi oppfordrer administrasjonen til å snakke med oss som driver her før de engasjerer selskap og mennesker fra andre byer, og land for å «lage»byen vår.

De som kan sin historie vet at en by skapes av innholdet, ikke rammene rundt. Vi har noen av de beste unge i landet, et kreativt miljø som overgår London og Berlin, og en infrastruktur i verdensklasse. Det er på tide å omfavne innholdet!

For vi trenger et innhold skapt av folk med lidenskap, engasjement og stolthet for byen vår. Vi trenger samarbeid, engasjement og private som tør å satse lokalt. Vi trenger deg og meg som brenner for, lever og bruker byen vår. Vi trenger deg og meg som jobber for å se turister i Sandvika. Vi trenger de lokale forbildene og driverne.

Så mens vi venter, kjemper og krangler om en ny E18, kanskje vi kan samles og omfavne de gode ressursene lokalt? Kanskje politikere kan sørge for at administrasjonen enten gjør det de skal, eller får det de trenger for å gjøre det de skal? For mine opplevelser og erfaringer med å skape og drive innhold i Sandvika krever snart mer enn turer til Antarktis, fangenskap og mobbing i skolegården. Skal vi sammen bygge et nytt Sandvika må vi begynne med det vi har. For det vi har er i alle andres øyne enn våre egne, i verdensklasse.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.