Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vi trenger en kulturflerbrukshall

HANGAR 3: – Hele området med Flytårnet kultursenter og de to hangarene er registrert som viktige kulturmiljøer, skriver innsenderen.

Fornebu. I Budstikka 27. oktober er det et flott oppslag om H3 Arena som en av de mest benyttede produksjonshallene for større tv-produksjoner.

I samme artikkel siteres kommunaldirektør Wøhni hvor han forteller at Bærum kommune åpner for «etter hvert å rive den nyeste hangaren med tilhørende tre etasjers kontorbygg».

Hele området med Flytårnet kultursenter og de to hangarene er registrert som viktige kulturmiljøer, og Akershus fylkeskommune ønsker å bevare hele området.

Dette området er ett av de få kulturminner og fotavtrykk som er igjen på Fornebu.

Det er allerede etablert som en av de største kunst-/kulturklyngene på Østlandet, med kunstmalere, gallerier, treskjærerverksted, street-art-kunstnere, glasskunstnere, billedhuggere, keramikere, museer, Bærum Kunstfagskole, radiostasjon med mer.

Den hangaren som ikke er i bruk som produksjonshall for tv, er et bygg som absolutt vil være en viktig del av dette miljøet. Vi trenger en kulturflerbrukshall – en bevisst bruk av ordet – i motsetning til den måten kommunen ellers bruker begrepet flerbrukshall i forbindelse med skolebygg. Da dreier det seg kun om idrettsaktiviteter.

KRITISK: Holger Gulbrandsen, tidligere styreleder i Flytårnet Kultursenter på Fornebu.

Et sted for utstillinger, teater, konserter, møteplasser, eventer av mindre format etc. Et uformelt møtested for alle alderstrinn.

Jeg har tidligere nevnt for kommunerepresentanter at selv avfallsdeponiene kan, med enkle grep, omgjøres til øvingsrom for musikk, dans etc.

Flytårnområdet og Kulturgaten var en del av DOGAs utstilling av tidligere industriområder som med hell har blitt forvandlet til kultursentre.

Vår nye riksantikvar Hanna Kosonen Geiran sier: «Dette med gjenbruk av kulturminner sett i miljøperspektiv er derfor noe jeg vil fokusere ekstra mye på i min nye jobb.»

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Hvorfor skal ikke Bærum kommune da bli en del av riksantikvarens fremtidsvisjoner her på Fornebu? Det er jo ikke mange andre muligheter for dem til å ivareta en del av historien her ute.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.