Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vi skal tilbake til hverdagen

Vi forstår at for mange er dette tøft nå, skriver oppvekstpolitikerne Oddvar Igland (Sp) og Susanne Vist (H). Bildet er fra nær folketomme sentrumsgater i Asker fredag.

Foto: TRINE JØDAL

Dette er først og fremst en hilsen og takk til dere foreldre som nå både skal drive hjemmeskole og ivareta arbeidsoppgaver fra hjemmekontoret. Det er en takk til personalet i barnehager, på skoler og i alle andre tjenester i oppvekstsektoren. Takk for at dere bidrar i arbeidet med å bekjempe koronaviruset og beskytte de som trenger det mest.

Det er mye som er uvanlig og uvant for tiden. Selv om de fleste setter pris på å ha pause fra barnehage, skole, jobb og trening av og til, er det sikkert mange som allerede lengter tilbake til hverdagen. Det gjør vi som er politikere også, men vi forstår hvor viktig det er at alle følger myndighetenes råd og restriksjoner. Dess flinkere vi er til å støtte opp om tiltakene, dess raskere kan vi bekjempe koronaviruset og få hverdagen tilbake.

Akkurat nå vil vi først og fremst sende en hilsen til de som sitter i karantene eller isolasjon

De tingene vi hadde høyt på agendaen i forrige uke, ble plutselig dyttet langt ned på listen da myndighetene iverksatte de strenge restriksjonene mot slutten av uken. I hovedutvalg for oppvekst i Asker, hadde vi startet arbeidet med å bli kjent med skolene i samarbeidsutvalgene, vi hadde viktig strategiarbeid på blokka og vi skulle diskutere skolekretser. 

Nå må også Asker kommune bruke alle tilgjengelige ressurser på å sørge for nok folk og utstyr i helsetjenestene, at lærere fortsatt kan drive fjernundervisning med alle barna som nå har hjemmeskole, og ellers sørge for at innbyggerne får de helt nødvendige tjenestene. Det er helt riktig prioritering nå.

Vi tror at mange i Asker vil klare seg fint, både i det vi nå står midt oppi, og etterpå. Men vi forstår også at for mange er dette både tøft nå, og det kommer til å bli krevende etter at myndighetene kan slippe opp på restriksjonene. Noen er bekymret for selve viruset, noen har også blitt syke eller smittet. Andre er bekymret for de økonomiske og praktiske følgene av at mye nå blir satt på vent, eller avlyst.

Selv om de fleste barn og unge føler at hjemmet er det aller tryggeste og beste stedet å være, er det noen barn og unge som ikke har det slik. Vi må stole på at de ansatte i barnevernet kan ta vare på disse barna, men vil minne om at vi fortsatt skal melde fra der det er grunn til alvorlig bekymring for et barn. Selv om det er unntakstilstand, har vi ikke glemt at vi vil gjøre vårt beste, for barnas beste.

Den situasjonen vi er i nå, er ekstraordinær og uforutsett. Selv om vi kan ha beredskap for slike hendelser, noe Asker kommune heldigvis har, er det umulig å si om en pandemi kommer til å inntreffe, og når den i så fall gjør det. Derfor er det også vanskelig å vite nå, hvilke konsekvenser som følger, og hvilke utfordringer vi får i etterkant. Det vi forstår, er at også vi som er politikere etter hvert kommer til å få nye problemstillinger og utfordringer på bordet, både praktiske, sosiale og økonomiske. Vi kan ikke i dag si hvordan vi skal løse disse, men vi kan love at vi skal gjøre vårt beste for å sette oss inn sakene og behandle dem med det alvoret som er nødvendig. 

Akkurat nå vil vi først og fremst sende en hilsen til de som sitter i karantene eller isolasjon, eller den situasjonen de fleste av oss er i, som ligner mye på karantene. Vi sender en hilsen til de voksne, men en enda større hilsen til alle våre flotte barn og ungdommer. Vi retter samtidig en stor takk til de ansatte i oppvekstsektoren i kommunen, og selvsagt også i de andre sektorene. Vi ser frem til vi møtes igjen, under mer normale omstendigheter.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.