Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

«Vi må snakke om idrettsanleggene»

Slik er planene et nytt Nadderud, med fotballstadion nederst til venstre mot Gamle Ringeriksvei. – Troverdigheten og tilliten til våre folkevalgte blir igjen satt på prøve i denne saken, skriver innsenderen,

Slik er planene et nytt Nadderud, med fotballstadion nederst til venstre mot Gamle Ringeriksvei. – Troverdigheten og tilliten til våre folkevalgte blir igjen satt på prøve i denne saken, skriver innsenderen,

ILLUSTRASJON: Norconsult

Oppfordringen kommer fra Budstikka (kommentar 23. januar). Bakteppet er det nye fotballstadionet på Nadderud som sprenger kostnadsrammene. 

Bak planen står Stabæk Fotball AS. Planen har skapt debatt på grunn av uklare kostnadsestimater og usikkerhet i de andre klubbene i Bærum om hva konsekvensene av denne store satsingen blir for andre klubber.

Stabæk Fotball AS er ikke som andre idrettsklubber i kommunen. Den er, som navnet sier, et selskap som driver butikk gjennom kjøp og salg, med en ikke ubetydelig årsomsetning, skal vi tro Budstikka. 

Andre idrettslag mottar også pengegaver fra kommunen som tilskudd til drift og vedlikehold av anleggene, men aldri i slike mengder som det nå snakkes om på Nadderud.

Når politikken forskjellsbehandler på denne måten, settes klubbene opp mot hverandre. Det er forståelig at idretten er bekymret når så mye penger brukes på fotballen. Idrettens øverste råd i Bærum har derfor tatt ansvar på vegne av klubbene og vendt fotballplanen ryggen.

I Stabæk-fotballens storhetstid, da kommunen hadde ansvaret på Nadderud, ble Nadderudbanen utropt til den beste i eliteserien. Nå skal den være den verste «møkkabanen» i hele serien, ifølge en profilert trener. 

Anders Seim er tidligere skolesjef, kommunaldirektør og konstituert rådmann i Bærum kommune.

Anders Seim er tidligere skolesjef, kommunaldirektør og konstituert rådmann i Bærum kommune.

FOTO: PRIVAT

Hva har skjedd i denne perioden? Er vedlikeholdet av anlegget forsømt, og hvem har ansvaret, for elendigheten, driveren eller eieren? Har anlegget forfalt så mye at det ikke er regningssvarende å modernisere og utvide stadionet? 

Spørsmålene er mange, svarene er få.

Idrettslaget Tyrving med «Nadderudlekene» i friidrett som varemerke, blir kastet ut av Nadderud for å skaffe mer plass til fotballen. 

Med et så stort offer som dette er for denne klubben, stilles det også spørsmål om hvorfor det ikke er lansert planer for modernisering og utbygging av dagens anlegg. Det blir plass til nye tribuner på kortsidene og utvidelse av langsidene når friidretten blir borte. At Fotballforbundet ikke skal kunne godkjenne Nadderud i ny drakt, er vel mer enn utenkelig siden forbundet har godkjent slike løsninger for eliteserielagene.

Budstikka kaller det et tankekors dersom Nadderud-prosjektet blir vedtatt før kostnadene er kjent. Det krangles for åpen scene om hva prislappen til slutt kommer til å bli. 

Med de formidable prisøkningene som prosjektet viser så langt og med usikre kostnadsestimater, er det grunn til å tro at kostnadene på Nadderud kommer til å ligge helt i øverste sjikt av kommunens investeringer.

At ledelsen i Stabæk Fotball lukker øynene for det faktum at friidrettsbanen på Rud også er et ektefødt barn av Nadderud-prosjektet, må stå for selskapets regning.

Pave Johannes Paul sa det på sin måte: Av alle uviktige ting i verden, er fotball det viktigste. Tar kommunestyret paven på alvor og omfavner Stabæk Fotball AS? Eller lyser varsellampene så sterkt at de folkevalgte velger å besinne seg for å trekke pusten? 

Troverdigheten og tilliten til våre folkevalgte blir igjen satt på prøve i denne saken.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.