Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vi må ikke la fortiden komme i veien for våre liv og våre drømmer

Adel Al Yafei fra Asker er en arabisk forfatter som har utgitt to diktsamlinger og en roman i Egypt.

Adel Al Yafei fra Asker er en arabisk forfatter som har utgitt to diktsamlinger og en roman i Egypt. 

FOTO: PRIVAT

Livet er vanskelig, uansett hva vi gjør for å gjøre det lettere. Men alle må vite at dette er livet, enten vi godtar det eller ikke. Så vi må fortsette selv å gjøre livet lettere for oss. 

Og det kan vi gjøre når vi vet våre mål og hva vi ønsker å gjøre i fremtiden. Det tar tid, men vi vet allerede at alt tar tid, det er en norsk visdom. 

Vi trenger på denne lange veien å være tålmodige. Dessuten må vi alltid tenke på hva vi kan greie i vårt liv og hva kan vi tilføre livet og oss selv.

Vi er heldige i Asker og Bærum som lever i et land som tar vare på alle som bor her. Vi er heldige som bor i et land som gir oss helseforsikring. Vi er heldige som bor i et land som er interessert i vitenskap, utdanning og arbeid. Vi er heldige som bor i et demokratisk land. Vi er heldige som har likestilling i dette vakre landet. 

Vi er heldige som bor i det tryggeste landet i verden, som den tidligere amerikanske president Barack Obama sa.

Det jeg prøver å si er at det er opp til oss å gjøre livet lettere eller vanskeligere, så lenge vi bor i dette vakre landet. Hvis vi ser nøye på hva som skjer i land i krig, vil vi innse at vi er heldige her.

Det er vårt ansvar å integrere oss i dette nye samfunnet så mye vi kan, så lenge vi får hjelp til integrering fra kommunene.

Vi som bor i Asker og Bærum, vil ikke la fortiden komme i veien for vårt liv og våre drømmer. Det er nok kriger i våre hjemland. Å tenke på fortiden vil ikke bygge nåtiden og fremtiden. 

Eksil er vanskelig uansett. Vi må strebe etter å bygge oss opp igjen innenfra for å være klare for nåtiden, uansett hvor vanskelig det måtte være. Vi gjør dette for oss selv og våre barn og barnebarn, og vi må alltid huske at vi er i et nytt hjemland.

(Teksten er bearbeidet og rettet noe språklig av Budstikka, forhåpentlig uten å endre forfatterens skrivestil. Red.)

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.