Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vi må ha nok sykehjemsplasser tilgjengelig

Når dagen kommer da det oppleves som utrygt å bo å eget hjem, må vi ha sykehjemsplasser tilgjengelig – og disse må tilpasses den enkeltes behov, mener Venstres Wenche Steen.

Foto: KARL BRAANAAS

Venstre er ikke fornøyde med at Bærum ikke klarer å gi god nok omsorg til eldre som trenger det. Vi skal være rausere med omsorgen. Bærum Venstre mener vi som kommune bør ha større ambisjoner enn å ha 355. plass blant kommunene innen eldreomsorg, slik Kommunal Rapport har vist.

Vi kan ikke godta at våre aller eldste og sykeste ikke får tildelt en sykehjemsplass når behovet er så stort som de siste oppslagene viser oss. Venstre mener at eldres ønske om å bo hjemme så lenge de klarer, må tas hensyn til. Men når dagen kommer da det oppleves som utrygt å bo å eget hjem, MÅ vi ha sykehjemsplasser tilgjengelig – og disse må tilpasses den enkeltes behov. Venstre har tidligere kjempet igjennom ektefelle/samboergaranti på sykehjemmene og det er vi stolte av.

Den eldre generasjonen betyr mye for Bærums mange lokalsamfunn og de er drivkraften i mye av det frivillige arbeidet i Bærum. Seniorsentrene og frivillighetssentralene i kommunen drives i stor grad med eldre som frivillige, og de har mange gode aktiviteter og tiltak som er med på å redusere ensomhet og passivitet. Dette er folkehelse i praksis.

I livets siste fase forteller de eldre som bor på sykehjem at de savner kontakt med dyr, barn og ungdom. Besøkshunder er etablert i mange sykehjem flere steder i landet med stor suksess, noen har også mulighet for å holde høner. I tillegg er kjent musikk og kjente filmer viktige tiltak for å øke sansestimuleringen. Det er jo så innlysende at også våre eldste trenger liv og røre rundt seg.

Venstre mener det er for enkelt å planlegge for at en for stor andel skal klare seg hjemme i egen bolig. Velferdsteknologien løser noen floker, men ikke de utfordringene vi står overfor med den kommende eldrebølgen. Vi må fortsatt satse på varme hender og tilstrekkelig antall ansatte. Venstre vil ha en aktiv, raus og verdig eldreomsorg.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.