Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vi holder tempo i vaksineringen

– Situasjonen i dag er nok betydelig annerledes enn den var da NRKs oversikt ble publisert 28. desember, skriver Grete Syrdal, kommunalsjef for helse og sosial i Bærum kommune.

– Situasjonen i dag er nok betydelig annerledes enn den var da NRKs oversikt ble publisert 28. desember, skriver Grete Syrdal, kommunalsjef for helse og sosial i Bærum kommune.

Foto: TRINE JØDAL

Når vi går inn i det nye året, har kommunen særlig ett viktig budskap – ta imot tilbudet om vaksine.

Unni G. Abusdal ønsker svar på spørsmål om hurtigtestaksjonen 3. og 4. juledag og om vaksinetakten i Bærum (Budstikka 31. desember). 

For å ta det siste først:

Vaksinasjonstakt: Vaksinestrategien til Bærum i denne runden er basert på at de innbyggere som har ventet lengst etter dose 2, blir invitert først. Det innebærer i praksis at de eldste og innbyggere i risikogruppene har fått tilbud først.

I disse dager har over 10.000 innbyggere som fikk dose 2 for 20 uker siden, mottatt invitasjon til vaksinering. Det betyr at vi holder tempo i vaksineringen. Situasjonen i dag er nok betydelig annerledes enn den var da NRKs oversikt ble publisert 28. desember.

Regjeringen endret på kort varsel og med hyppige mellomrom intervallet fra 2. til 3. dose fra seks måneder til fem, og fra fem til 4 ½. 

Imidlertid hadde ikke det så mye å si for fremdriften i Bærum, fordi vi legger til grunn at de som har ventet lengst, skal få vaksine først. De som nå inviteres, har 20 ukers intervall.

Vår høyeste prioritet er å nå ut til alle med tilbud om vaksine, det gjelder både dose 1, 2 og 3. De aller eldste som skal ha dose 3, og som ikke bor på institusjon, ble oppringt. Vi samarbeider også med fastleger og hjemmesykepleien om disse. 

Er det noen blant våre eldste som ikke har fått invitasjon til vaksinering – så vil vi sette pris på om de selv eller pårørende gjør et nytt forsøk på å nå kommunen eller tar kontakt med sin fastlege.

De som ikke selv kan komme seg til en av våre vaksinelokasjoner, kan bli vaksinert hjemme etter avtale med fastlege. Det er svært viktig for oss å nå alle med vaksinetilbudet vårt.

Det er svært viktig for oss å nå alle med vaksinetilbudet vårt.

Hurtigtestaksjonen: Kommunen tilbød gratis hurtigtest 3. og 4. juledag på enkelte steder i Bærum. Tilbudet ble godt mottatt. Dessverre oppsto det problemer på to steder. 

Det ene var Lysaker stasjon der vi ikke lyktes å få noen til å stå for utdelingen, og det andre var Egon på Bekkestua senter. Egon fikk tester 3. juledag som ble delt ut på kort tid. 4. juledag ble det bedt om flere tester. På grunn av misforståelser i kommunen ble 600 ekstra tester først levert på Egon i femtiden 4. juledag. Det beklager vi.

Vi vil også benytte anledningen til å takke de som bisto i utdelingen: Folkebadet, Restaurant Caspar og Egon.

For ordens skyld, det var mulig å få kjøpt hurtigtester både på Lysaker stasjon og på Bekkestua senter, for de som hadde akutt behov. På Fornebu testsenter og bak Eyvind Lyches vei 10 deler vi ut tester til de som tilhører prioriterte gruppene for selvtest.

Hvis du ikke har dose 1 og 2, eller er over 65 år og mangler dose 3, kan du stille på drop-in i Brynsveien 88. Det gjelder alle dager fra kl. 18.00. Husk at det må være 20 uker siden forrige vaksinedose. Velkommen!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.