Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vi heier på Tier

Ved Villa Fredheim på Blommenholm er det egen parkering for elsparkesykler.
Foto: MUNCH DESIGN

Vi bor i Villa Fredheim på Blommenholm, for ca. 250 år siden så strategisk plassert mellom Drammen og Christiania at det var skysstasjon på stedet. Siden valgte presten å bygge boligen sin her. Det var kort reisevei til jobb med hest og vogn. Hester var altså et av de viktigste fremkomstmidlene i 1870-årene, og apostlenes hester (gange) var mikromobilitetsløsningen.

Etter hvert kom jernbane og sykkel. 

Hopp så frem til 1967, da E18 var moderne og tilpasset bilenes tidsalder.

I 2020 er vi i Villa FH stolte av å være tidlig ute med å tilby Tier P-plass i porten. Rett ved kneika opp fra Sandvika. Etter en spørrerunde hos naboer og dem som leier kontorplasser hos oss, forhørte vi oss med Tier. De responderte umiddelbart, og vi fikk vi vår egen «Tier-garten».

Så langt har vi ikke hatt noen villplasserte dyr. Selv da det begynte å bli fullt, har blomsterpotten fått stå pent på siden. Bare én Tier lå veltet. Det var da det plaskregnet. Tier har lovet å utvikle en metallplate som underlag.

Men ikke alle steder har en ivrig heiagjeng som løfter opp Tier når de velter eller slenges. Og her lurer jeg på vi alle kan bruke vår nylig kollektive lærdom om å gjøre noe for hverandre? 

Ta en prøvetur sammen med en venn selv om det sitter lang inne eller kjennes utenfor komfortsonen. Det er nyttig, gøy og kanskje uvant spennende – om enn litt dyrt. 

Tier jobber med kostnadseffektive kortstrekningsløsninger. Løft opp en Tier og sett den pent om den ligger. Ikke parker sykkel, moped eller bil der det er satt av en liten flekk til Tier-P. 

Og tenk på en du kjenner når du parkerer, for vi vet alle om en som ikke kan løfte opp eller komme seg lett over en veltet Tier. Ikke bli irritert, men snakk med naboen om hva dere kan gjøre for å bidra. Det er lov å klage og det er lov å heie. Hva smiler du mest av?

Så er jeg spent på fortsettelsen av vårt felles nye eventyr. Og Morten Askeland i Tier er et faktisk menneske. Han blir oppriktig lei seg når Tier-ene havner i sjøen ved Kadda. Det blir vi vel alle på våre egne og hverandres vegne? 

Og fordi det er spennende å være med på en ny tid, så snakker jeg med naboene og andre næringsdrivende i Bærum. Så langt har ikke de skeptiske i heiagjengen klaget på P-plassen, men nysgjerrigheten er vekket, og spørsmål kommer. 

Når kommer Tier med handlekurv foran? Sidevogn til barn? Skal de ha lastesykler? Hjelm med lusenett? Vinterdekk? Blir det flaggpinnefeste til 17. mai? P-plass ved butikkene? Når kommer det nok til at det ikke er tomt på P-plassene? Hvor er neste P-plass? 

Hurra for å kunne bidra til å være en del av Bærums fortid og fremtid.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.