Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vi har sett en stjerne

– Vi har en stjerne, og stjerna er Erna! skriver innsenderne. Her statsminister Erna Solberg ved et arrangement i Sandvika i 2019.

– Vi har en stjerne, og stjerna er Erna! skriver innsenderne. Her statsminister Erna Solberg ved et arrangement i Sandvika i 2019.

Foto: Joakim S. Enger

Vi er inspirerte, og vi vil dele vår inspirasjon: Vi har sett Ernas tale til Høyres landsmøte. 

Det vi så var en trygg og varm leder, og det vi hørte var en tale om å ta vare på hverandre og ta vare på dem som trenger det mest. 

Vi som skriver dette, har hatt et langt liv i Høyre, og med Høyre. Vi husker alle lederne som kom og gikk opp gjennom tiårene. 

Og vi innrømmer det gjerne: Vi trodde ikke på at Erna var den lederen Høyre trengte da hun ble valgt i 2004. Hun var så annerledes enn Erling, Kaci, Jan P. Syse og Jan Petersen.

Vi innrømmer også dette, vi kjente ikke helt igjen det dannede Høyre i Erna, eller kalkulatorpartiet i Erna. Hun var for annerledes. Jo, noen mumlet: «Erna, fjern’a».

Budskapet hennes var «muligheter for alle», var ikke det litt vel sosialdemokratisk? Og så kom boken: Mennesker, ikke milliarder. Var ikke det vel venstrevridd for det dannede Høyre? 

Høyre hadde et katastrofevalg i 2005 med Erna som leder. I 2009 gikk det litt bedre. Så kom endelig gjennombruddet vi hadde håpet og ønsket på: I 2013 trådte hun ut av skyggene og ble Norges statsminister! Og det har hun vært siden. 

Eyvind W. Wang (78) var ordfører i Asker 1980–1995. Her fra 2018. I 1993–1997 var han vararepresentant til Stortinget, hvor han møtte i syv dager.

Eyvind W. Wang (78) var ordfører i Asker 1980–1995. Her fra 2018. I 1993–1997 var han vararepresentant til Stortinget, hvor han møtte i syv dager.

Foto: KNUT BJERKE

Velges hun nå for en ny periode, blir hun Norges lengstsittende statsminister, bare slått av Einar Gerhardsen. Og det er all grunn til å velge Erna.

For det første er Erna en leder av internasjonalt format. I hilsningstalen på landsmøtet sammenlignet lederen for kristeligdemokratene i Tyskland, Armin Laschet, Erna med Angela Merkel på grunn av at hun er en stemme som blir hørt i internasjonale fora. 

Nina Ekren Holmen (68) var i 2015–2019 leder i bygningsrådet i Asker. Hun er i inneværende periode medlem av kontrollutvalget.

Nina Ekren Holmen (68) var i 2015–2019 leder i bygningsrådet i Asker. Hun er i inneværende periode medlem av kontrollutvalget.

Foto: Karl Braanaas

Hun har ledet arbeidet for FNs bærekraftsmål, og hun har tatt initiativ til internasjonalt samarbeid for vaksinering, og hun er lagt merke til for sitt engasjement for jenter og utdanning. Det er dybde og rekkevidde i hennes internasjonale arbeid. 

Moderaternas leder, Ulf Kristersson, fremhevet i sin hilsen Ernas nordiske betydning som statsminister og hvordan hun inspirerte til ny borgerlig politikk i Sverige.

Det som likevel er viktigst for oss som seniorer i Høyre, er at hun har formet norsk politikk til å bli varmere og mer menneskenært. 

Vi tror på hennes ønske om et mer inkluderende samfunn der det er rom for å være annerledes og hennes politiske engasjement for å gi muligheter til alle. 

Vi tror på Erna også som leder. Hun klarer å løfte frem talenter, som vår Henrik Asheim, og hun klarer å holde på nestlederne sine, som vår Jan Tore Sanner. Hun er en god leder.

Valget 2021 blir et valg om lederskap. Hvem skal ta oss trygt tilbake til hverdagen? 

Erna har i over et år måtte stå i kriseledelse av landet vårt. Hun har daglig måtte ta utrolig vanskelige valg for å demme opp for en mulig katastrofe og samtidig holde samfunnet i gang.

For en innsats – for et team. Takk, Erna, Jan Tore og Bent og dere alle. Det er dette lederskapet vi trenger når «lokket skal skrus av», som Erna sa i talen sin. 

Vi er fremdeles i krise, og vi har en oppfordring til alle innbyggere ved dette valget: Valget handler ikke bare om saker og politisk spill. Dette valget handler om hvordan vi skal komme trygt tilbake til hverdagen. Vi har en stjerne, og stjerna er Erna!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.