Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vi har ikke råd til alt

Hans A. Hveem er kommunestyrerepresentant for Asker Høyre.

Hans A. Hveem er kommunestyrerepresentant for Asker Høyre.

FOTO: PRIVAT

I et innlegg i Budstikka 7.6.2021 gjorde Ingvild Tautra Vevatne seg noen tanker om diverse forhold i Asker. 

Vevatne er ingen hvem som helst i Asker-politikken. Hun var i mange år medlem av Asker kommunestyre, hvor hun var Venstres gruppeleder, medlem av formannskapet, herunder en periode varaordfører. 

Innlegget bærer preg av kritikk («tabber») mot tidligere vedtak og disposisjoner i Asker. I tillegg har Vevatne tanker og ideer om nye ekspansive tiltak som bør gjennomføres.

– Det er mye vi kan ønske oss i Asker, men vi har ikke råd til alt, skriver innsenderen som svar på innlegget fra Ingvild Tautra Vevatne (V) om blant annet Øvre Sem.

– Det er mye vi kan ønske oss i Asker, men vi har ikke råd til alt, skriver innsenderen som svar på innlegget fra Ingvild Tautra Vevatne (V) om blant annet Øvre Sem.

Foto: KARL BRAANAAS

I begge tilfeller solide bidrag til økte kostnader og ytterligere sterk økning av Asker kommunes lånegjeld. En lånegjeld som i dag er over 10 milliarder kroner, brutto.

Vevatne er kritisk til at Asker kommune ikke ga Skiklubben tilgang til enda mer areal på Drengsrud etter en flytting fra Føyka. Et omforent, fremforhandlet avtaleforslag om rundt 80 prosent økning i arealer på Drengsrud sammenlignet med de arealene Skiklubben eide (og eier) på Føyka, var ikke nok. 

Vevatne kaller dette «en tabbe». Kommunen burde ha lagt til rette for (langt?) mer erstatningsarealer for Skiklubben på Drengsrud. Og hvis jeg fortsatt leser Vevatne rett, burde kommunen betale for slike tilleggsarealer.

Vevatne mener videre at kommunen burde bygge ny adkomstvei til det enkle skianlegget på Solli. Ja endog utvide «med fjelltunnel etter hvert». Neppe noe lavprisprosjekt, det heller.

Kommunen arbeider med et hotellprosjekt på Øvre Sem, som presumptivt kan bidra med litt inn­tek­ter i kommunekassen. I tillegg kanskje begrense vedlikeholdskostnader. Disse er, og vil trolig bli store i dette området, etter mange års forsømmelser fra statens side. 

Slik dette er beskre­vet fra Vevatnes side ser det for meg ikke ut som om hennes ønsker vil medføre inn­tek­ter til kommunen på Øvre Sem, men tvert imot nye kommunale tiltak med tilhørende kostnader. Trolig store kostnader.

Et spørsmål det er naturlig å stille seg: Er det vanlig for toneangivende politikere i Venstre å gjøre seg tanker om utvik­lingen i kommunen uten å kaste et blikk på kostnader og økonomi?

Det er svært krevende å regne på dette, men etter å ha lest Vevatnes innlegg tenker jeg økte kostnader og økt lånegjeld etter hvert i Asker, kanskje snarere i 100-talls- enn i 10-tallsmillioner-klassen.

Asker blir av og til beskrevet som en «rik kommune». Kanskje er det noe i det. Det kommer an på hva og hvem man sammenligner med. 

Men det er viktig at denne typen forestillinger ikke strekkes for langt. Det er mye vi kan ønske oss i Asker, men vi har ikke råd til alt.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.