Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vi har en rektor

– Vi fikk en lei beskjed om at hun slutter som rektor og går inn som assisterende rektor på en annen skole, skriver en ansatt på Nesøya barneskole.

– Vi fikk en lei beskjed om at hun slutter som rektor og går inn som assisterende rektor på en annen skole, skriver en ansatt på Nesøya barneskole.

Foto: KARL BRAANAAS

Vi har en rektor. 

Hun er overalt. Hun tar imot elever på morgenen sammen med oss andre voksne. Hun husker elevers navn på ulike trinn. Hun hjelper Frida på med votten en kald vintermorgen. Hun følger Stefan inn, siden han har glemt utebuksa si.

Vi har en rektor.

Hun er fysisk og mentalt til stede for alle. For elever, ansatte og foresatte. Hun tørker spy på gulvet mens jeg hjelper den syke eleven ut og til pappa som venter. Hun bruker joggesko på jobb. Hun tar imot elever som kommer til kontoret hennes, i gangen, i klasserommet eller i friminuttet, med åpne armer.

Vi har en rektor.

Hun tar imot foresatte med klokt hode og varmt hjerte. Hun driver møtene fremover, alltid med elevens beste i tankene. Hun tar imot elever som har foresatte som kjemper deres kamp. I like stor grad ivaretar hun de elevene som ikke har foresatte som har mulighet til å gjøre det samme. Hun er alle elevenes «advokat». Hun er rettferdig, tydelig og kunnskapsrik.

Ofte opplever vi at elever trenger noe ekstra for å få det best mulig på skolen. Ofte kommer vi sammen frem til løsninger og tiltak som ville kunne bedre situasjonen. Ofte innebærer dette å ha behov for noen ekstra armer i løpet av skoledagen. 

Ofte har vi sett behov for, og ønsket oss, ekstra ressurser inn for å kunne ivareta disse elevene. Ofte har den tildelte skole-pengesekken satt en stopper for det.

Vi har en rektor.

I går fikk vi en lei beskjed om at hun slutter som rektor og går inn som assisterende rektor på en annen skole. I skrivende stund kjenner jeg ikke årsaken til byttet. Men at den slunkne pengesekken har ført til frustrasjon for alle i skolen, det er kjent blant oss alle.

I stillingsannonsen står det mange og kloke ord om den nye rektorens arbeidsoppgaver. Han eller hun skal blant annet «utvikle helsefremmende og fellesskapende opplæring sammen med de ansatte» og «videreutvikle skolens arbeid for et trygt og inkluderende læringsmiljø for alle elever».

Videre står det at han eller hun skal «bruke ressursene optimalt for å fremme inkluderende praksis og elevenes læring».

«Bruke ressursene optimalt …»

Som ansatt i skolen, og ikke som lærer, kan jeg skrive under på at alle vi ansatte blir «brukt optimalt» til dette formålet. Vi prøver alle å være overalt og bidra der det trengs. Samtidig ser vi daglig elever som ikke får det vi skulle ønske vi kunne gi dem, fordi tid og ressurser ikke strekker til. Vi går ofte hjem fra jobb og kjenner på utilstrekkelighet overfor de elevene vi ikke fikk gitt en optimal skoledag til.

Jeg kjenner ikke årsaken til at vår høyt verdsatte rektor slutter.

Men hvem skal nå være på alle de plassene hun var..?

Vi hadde en rektor.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.