Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vi foreldre i barnehagen er svært bekymret

To voksne, uansett hvor dyktige og flinke de er (og det er de virkelig), kan ikke gi god og adekvat omsorg til 18 barn. Det er umulig, mener innsenderen.

Illustrasjonsfoto: Ulf Hansen

Hvordan skal barnehagene dekke inn for utvidet åpningstid?

Jeg er mor til en liten jente som går i en offentlig barnehage her i Asker. Jeg registrerer at Asker kommune har sendt ut et forslag på høring som blant annet innebærer lengre åpningstid for barnehagene i Asker. Det som imidlertid ikke er nevnt, er hvordan barnehagene skal dekke inn denne ekstra halvtimen?

Er det planer om å øke tilskuddene til barnehagene slik at de kan øke bemanningen tilsvarende? I så fall er det jo kjempeflott. Mer fleksibilitet er alltid fint for oss travle småbarnsforeldre.

Men uten økt bemanning så vil realitetene være at tidligvakten må avslutte sin vakt kl. 14.30. Når alle barna fortsatt er i barnehagen. På min datters avdeling, og hun er altså bare tre år, så betyr det at de 18 små barna vil ha to ansatte som skal ta vare på dem frem til kl. 17. Det er ni barn per voksen.

Vi foreldre i barnehagen er svært bekymret. Vi er bekymret for at ikke barna våre skal bli sett av de voksne. At de skal være lei seg uten å få hjelp. At de skal slå seg uten å få trøst. At de skal bli mobbet uten at noen rekker å gripe inn. At de skal klatre over gjerdet uten at noen ser. At de skal krangle uten at noen veileder dem. At de skal bli utsatt for en ulykke uten at noen har tid til å forhindre det. At de skal ha avføring i bleien, uten at noen får skiftet den. At de skal være våte og slitne uten at noen merker det. Og ikke minst er vi bekymret for at de små og sårbare barna våre skal være redde. Redde fordi de faktisk er helt alene. 

To voksne, uansett hvor dyktige og flinke de er (og det er de virkelig), kan ikke gi god og adekvat omsorg til 18 barn. Det er umulig.

Jeg regner selvsagt med at dere som jobber med disse vedtektene tar med i beregningen at lengre åpningstider, uten flere midler, faktisk fører til enda dårligere bemanning. Jeg regner jo også med at dere planlegger å sørge for at barnehagene får midler til å dekke inn utvidelsen av tilbudet sitt. 

Likevel, før jeg og de andre foreldrene svarer på høringen, ber jeg om at dere spesifiserer hvordan dere planlegger å dekke inn økte åpningstider økonomisk, slik at vi vet hvordan fremtiden til våre barn blir i barnehagen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.