Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vi er lei, vi venter bare på Norge

– Jeg er lei av å ikke ha noe å forholde meg til. Jeg ønsker at noe blir gjort, skriver Nila Tønnessen (14), som er elev på Gjettum ungdomsskole.

– Jeg er lei av å ikke ha noe å forholde meg til. Jeg ønsker at noe blir gjort, skriver Nila Tønnessen (14), som er elev på Gjettum ungdomsskole.

FOTO: PRIVAT

Jeg ønsker jeg å dele mine tanker og meninger rundt temaet: Hvorfor gjør vi som vi gjør, og hva mener jeg at Norge som en nasjon bør gjøre annerledes nå under koronakrisen?

Jeg skriver dette innlegget for alle som er like nysgjerrig som meg. Jeg har ufattelig mange spørsmål. 

Vi som et samfunn har mange spørsmål på grunn av denne pandemien, men vi har svært få svar. Vi går frem og tilbake fra gult, rødt, oransje og grønt nivå, og per dags dato har vi ingen svar å forholde oss til.

Vi blir plassert rundt i forskjellige nivåer hver eneste uke. Det er slitsomt og krever mye fra både lærere og elever. 

Jeg er lei av å ikke ha noe å forholde meg til. Jeg ønsker at noe blir gjort. At noe blir gjort slik at ting går fremover. Jeg mener at Danmark er et fint eksempel, og at vi burde gjøre slik som Danmark har valgt å gjøre.

Fredag 10. september åpnet Danmark helt opp. Covid-19 anses lenger ikke som en samfunnskritisk sykdom, ifølge helseministeren i Danmark. Alle restriksjoner vil derfor bli opphevet.

 Ifølge klartale.no kan danskene nå leve omtrent som før koronaviruset oppsto. Den danske helseministeren (Magnus Heunicke) sier at viruset er under kontroll, og landet kan derfor åpnes opp. En annen faktor er at nesten 80 prosent av Danmarks befolkning er fullvaksinert.

Norges helseminister Bent Høie fikk fredag 10. september spørsmålet om hvorfor Danmark ligger foran. Han svarte da på pressekonferansen at det er fordi det er flere fullvaksinerte. 

Nå begynner barn og unge helt ned til 12-årsalderen å bli vaksinert. Hvorfor kan vi da ikke åpne opp? Hva hindrer oss? I Sverige er nå 29. september satt som offisiell dato for gjenåpning.

Nå venter vi bare på Norge.

Jeg synes det er urettferdig og unødvendig at vi stadig får nye restriksjoner å holde oss til. Vi må gjennom et langt regime av massetesting og karantene. Vi mister masse av den spesielle tiden vår på dette. 

Derfor ønsker jeg at Norge gjør slik som Danmark, og Sverige; tør å åpne opp. Dette ville vært et stort fremskritt for barn, unge og eldre som sitter på hjemmekontor. 

Vi alle ønsker en normal hverdag, men dette kommer nok mest sannsynlig ikke til å skje med det første. Derfor synes jeg at det er et fremskritt at vi begynner å vaksinere barn og unge, og vi er ett steg nærmere den normale hverdagen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.