Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vi er klare for olympiske mestre – og alle andre

– Vi gleder oss til om få måneder å få tilgang til et nytt og flott friidrettsstadion på Rud, skriver innsenderen.

– Vi gleder oss til om få måneder å få tilgang til et nytt og flott friidrettsstadion på Rud, skriver innsenderen.

Foto: NILS JOHAN DAHL

Helge Hveem utfordrer Bærum kommune med sitt innlegg «Kan Bærum få en Karsten eller Jakob?» i Budstikka 11. august, og konkluderte med at Bærum ikke er rustet til å ta imot dem.

Vi i Tyrving er bare delvis enig i dette. Bærum kommune har fostret mange verdensmestere og olympiske mestre opp gjennom årene, og både bredden og spissen på idrettssatsingen til klubbene her er formidabel. 

Sverre Alvik er styreleder i Tyrving friidrett.

Sverre Alvik er styreleder i Tyrving friidrett.

FOTO: PRIVAT

Vi ønsker ikke å slåss med hverken fotball eller andre idretter. Bærum har plass til alle. 

Tyrving er som Norges største friidrettsklubb, midt i denne satsingen, og hver uke har vi flere hundre utøvere på treningene våre som drømmer om å bli den neste Karsten eller Jakob. 

For oss som driver med friidrett var sommerens OL en voldsom motivasjon, og vi gleder oss til å ta imot gamle og nye utøvere som har latt seg inspirere. 

Vi gleder oss også til om få måneder å få tilgang til et nytt og flott friidrettsstadion på Rud, og vi er stolte av innendørshallen samme sted. 

Vi er enige i at fotballen dominerer, og også bandy, alpint, langrenn, håndball og mange andre idretter har flere anlegg enn friidretten. 

Derfor støtter vi oppfordringen om at det etableres flere friidrettsanlegg i kommunen. Riktignok er løping verdens enkleste idrett, men gode anlegg gir også motivasjon for barn og unge. 

Tyrving har intet monopol på hall og nytt stadion, men som største bruker benytter vi anleggene vi har hver eneste dag, og skulle gjerne hatt enda flere muligheter. 

Heldigvis ligger hallen og det nye stadionet på Rud nær både buss og bane. Men vi heier på friidretten uansett hvor den er, og gode lokale anlegg gir god rekruttering. 

Samtidig vet vi at idrett er mer enn anlegg. Treninger og trenere, arrangement, organisasjon og kompetanse trengs også, både for olympiske mestre, barneidrett og alt imellom. I Tyrving har vi alt dette på plass. 

Og det er der vi ikke er helt enige med Hveem. Vi mener at Bærum er godt rustet til å ta imot den neste Karsten eller Jakob, og forhåpentligvis er han på Tyrving-trening allerede. Hvis ikke er hun eller han i alle fall hjertelig velkommen. Og alle andre også.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.