Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vi er forbannet

– «Vår» region Viken med Ap og MDG i førersetet har sviktet innbyggerne i Asker og Bærum på det groveste, skriver Askers ordfører Lene Conradi (H).

FOTO: KARL BRAANAAS

Vi er forbannet. Vi vil bruke utestemme på trykk. Med fete og store bokstaver!

«Vår» region Viken med Ap og MDG i førersetet har sviktet innbyggerne i Asker og Bærum på det groveste.

Deres viktigste myndighetsområde er å ha ansvar for samferdsel i regionen – og her leverer de negativt. Ingenting får vi ut av å ha en region mellom oss og staten på dette området som vi ikke kan håndtere bedre selv.

For oss som bor i bygdene våre er det åpenbart at noe må gjøres med stamveien E18 som er en barriere for vekst og utvikling og som er en miljø- helseplage for titusenvis av innbyggere.

Viken Ap og MDG vil bare ikke … for de vil ikke vei uansett. Det har gått prestisje i saken, E18 er blitt en symbolsak. 

Det er utrolig at Viken Ap lar MDGs symbolpolitikk får gjennomslag etter å ha gått til valg på å gjennomføre de vedtakene de tidligere har vært med på og lovet innbyggerne i Asker og Bærum. 

De solgte seg for dyrt for å komme til makten i fylket. De ofret prosjektet og sviktet med det sine egne velgere spesielt og alle innbyggerne i Asker og Bærum generelt. Det håper vi folk vil huske frem til neste fylkestingsvalg.

Asker og Bærum har forholdt oss til avtaler, og vært med på siden bompengeringen ble etablert, en spleis på alle de store prosjektene i Oslopakkene 1 og 2, tunneler for biler under hele hovedstaden, signalanlegg og store investeringer i T-banenettet internt i Oslo. Listen er lang. 

I Oslopakke 3 skulle tunneler komme til også Asker og Bærum. Nå vil ikke hovedstaden være med lenger. De har fått det de trenger for å kunne vokse videre på en bærekraftig måte og er altså ikke spesielt opptatt av at nabokommunene skal få til det samme.

At vi fortsatt skal ha Norges mest trafikkerte vei utenfor stuedøra vår mens Oslo har fått løst sine problemer i stor grad betalt av våre innbyggere, er bare uhørt. 

Vi sier som Bærum Aps Kjell Maartmann-Moe: «Vi er uenig med Oslo, vi ville aldri ha gått inn og blandet oss i vedtatte prosjekter i hovedstaden på samme måte som de blander seg inn i Bærum. Vil ville aldri ha gått inn og prøvd å stoppe Oslo i å gjennomføre Operatunnelen. Oslo må klare å skue utover sin egen lekegrind.»

Vår konklusjon er rett og slett at Asker og Bærum klarer seg bedre uten å være en del av fylket Viken. Vi vil søke i samarbeid med staten å selv finne løsninger for å få gjennomført E18 Vestkorridoren. Og med det er vi ikke langt unna å kunne søke om å få «Oslo-status» som egen region uten foresatte som ikke bryr seg.

Det er ikke rart vi er forbannet. Vi har god grunn til det.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.