Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vi bygger for fremtiden

– Prosjektet Ringeriksbanen er infrastruktur for fremtiden og vil komme til stor nytte for regionen og samfunnet ellers, skriver stortingsrepresentant Hans Andreas Limi (Frp) fra Bærum. 

Foto: KARL BRAANAAS

Fredag 4. september utfordret Ulf Kristiansen i Naturvernforbundet meg til å liste opp noen av de gode argumentene for bygging av Ringeriksbanen. Det er en utfordring jeg gladelig aksepterer og håper Kristiansen vil lese med så stor glede at han som meg vil ønske dette prosjektet fullført til det beste for regionen vår.

Ringeriksbanen bygges for fremtiden, det betyr moderne InterCity-standard. Det vil korte ned reisetiden Sandvika-Hønefoss med nærmere en time og med det knytte regionen nærmere sammen. Med raskere og mer effektiv transport blir det også mulig å gjøre Ringeriksregionen og Osloregionen til ett felles bo- og arbeidsmarked.

Man skulle tro at en representant for Naturvernforbundet ville heie frem utbyggingen av mer miljøvennlig transport, og ikke minst moderniseringen av den slik at enda flere kan velge tog. Dobbeltspor på Ringeriksbanen gjør det nemlig lettere for folk å bo i én by og jobbe i en annen.

For oss i Fremskrittspartiet har god infrastruktur og investeringer i bygging av den høy prioritet. Vi vet at samfunnet rett og slett vil stoppe opp om ikke infrastrukturen holder følge. 

Prosjektet Ringeriksbanen er infrastruktur for fremtiden og vil komme til stor nytte for regionen og samfunnet ellers. Som en del av opprustningen av Bergensbanen har prosjektet også nasjonal nytte.

Dette er bare noen av de gode grunnene for å bygge Ringeriksbanen, og da har jeg ikke engang nevnt at prosjektet også inkluderer ny firefeltsvei Sandvika-Hønefoss. Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16 vil derfor fortsatt bli høyt prioritert av Frp. 

Til slutt er jeg sikker på at Kristiansen, i likhet med undertegnede og leserne av Budstikka, vil ha både glede og nytte av å få på plass mer moderne tog- og veiforbindelser i regionen vår.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.