Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vern om Øvre Sem

Planprosessen for hotellet på Sem bør avsluttes, skriver Oddvar Igland i Asker Sp.

DARK ARKITEKTER (Ill.)

De storstilte planene om hotellanlegg på Øvre Sem bør skrinlegges for godt og planprosessen for hotellet avsluttes, slik at kommunen kan se på andre muligheter for utnyttelse av bygningene. Asker Senterparti mener at bygningene på Øvre Sem skal vernes gjennom bruk, ikke ved å bygge ned området.

Etter at Asker formannskap i 2013 vedtok å kjøpe Øvre Sem (den tidligere landbruksskolen), ble det satt ned et utvalg som foreslo å selge bygningene vest for dagens atkomstvei sammen med et areal på ca. 32 dekar. Olavsgaard Eiendom AS har inngått avtale om å kjøpe eiendommen under forutsetning av at en kan bygge ut området vesentlig. Planen for områderegulering innebærer flere nye bygninger, tilbygg og et garasjeanlegg på Øvre Sem.

Både fylkeskommunen, fylkesmannen og riksantikvaren går mot de foreliggende planene og viser til at en utbygging vil være i strid med verneinteressene i Sem landskapsvernområde. Fylkesmannen mener også at det er viktig å ta vare på hage- og parkanlegget. Asker Senterparti er enig med venneforeningen for Øvre Sem i at den planlagte utbyggingen og anleggsarbeidene knyttet til denne vil føre til at historiske- og naturverdier vil gå tapt (jf. innleggene til lederen Peter E. Paaske i Budstikka 1. mars og 19. juni).

Veien til Sem er smal og svingete og tåler ikke mye mer biltrafikk. Særlig i helgene er Sem et populært turområde for Askers innbyggere. Dette er et tilleggsmoment som etter vår mening taler mot omfattende hotelldrift.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.