Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Verdifull tilvekst på Fornebu

VIL ÅPNE: I denne Kunstnergaten ønsker Obos mer aktivitet og nye virksomheter. Anders Gregersen (t.v.) og Vegard Storaunet. FOTO: TRINE JØDAL
VIL ÅPNE: I denne Kunstnergaten ønsker Obos mer aktivitet og nye virksomheter. Anders Gregersen (t.v.) og Vegard Storaunet. FOTO: TRINE JØDAL

Obos har besluttet at det som i dag heter Kunstnergaten på Fornebu skal utvikles som et kultur- og aktivitetssenter.

Dette er Budstikkas lederartikkel mandag 11. januar 2016.

Det er en gladmelding til alle som bor eller skal bosette seg i området. Ja, antagelig for hele Bærum.

«Gamle Fornebu» med sitt karakteristiske flytårn omkranset av teglsteinsbygg er allerede inntatt av en rekke kunstnermiljøer, i hovedsak billedkunstnere som allerede har dannet et miljø på stedet. Men området kan gi rom for langt flere aktiviteter.

Det blir derfor spennende å følge Obos fra ord til handling når de vil modellere et utvidet kulturmiljø på Fornebu.

Les også: Lar kultursenteret leve

Les også: Dette tror de om fremtidens arbeidsliv

Budstikka har tidligere skrevet at et tak over den eksisterende Kunstnergaten fort kan bli et Covent Garden i miniatyr. Et sted hvor mennesker møtes, blir presentert for kunst og kultur og nyter sin lunsj og sitt lørdagsglass med vin eller kopp med te og kaffe.

Vi tror samtidig at inngangspartiet til Fornebu tåler det utvidede kulturbegrepet.

Når Obos skal la fantasien bidra til å forme en ny møteplass på Fornebu, mener vi selskapet også må se til de kulinariske mulighetene.

Oslo har fått sine første mathaller. Antagelig er det på tide at også Vestregionen får sitt samlingssted for mat og smaksopplevelser – og da er de gamle bygningene på Fornebu opplagt et spennende alternativ.

Det er bredde og mangfold som vil avgjøre om Kunstnergaten blir noe mer enn hyggeligere gallerier.

Fornebu vil i mange år fremover være i smeltedigelen. Bærum kommune skal gjennom en ny regulering av de områdene som ennå ikke er bebygd.

Og stikkordene for det arbeidet som skal gjennomføres, er økte høyder, byutvikling og sosiale møteplasser.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Forleden presenterte Obos en skisse til en bygate fra Gamle Fornebu og ned til det som i sin tid var en rusegrop for flyplassen.

Den vil gi Fornebu en fin balanse mellom rene boligområder med store grøntområder rundt seg, parker og badeplasser, næringsbygg og gate med handel, restauranter, kafeer og kulturtilbud.

Hvis Obos samtidig klarer å finne den gode kulturmiksen for Kunstnergaten, ser vi en betydelig utvikling av møteplasser både for beboere og besøkende.

Det er prisverdig at Obos nå vil utvikle de sosiale tilbudene på Fornebu. Kultur og mat henger sammen og knytter bånd også i lokalmiljøer.

Vil du svare på dette? Send inn leserbrev her

Bygningsmassen som skal rehabiliteres og utvikles, har et betydelig potensial. Den vil også gi en balanse mellom det moderne Fornebu vi møter i Fornebuporten, og den historien som stedet bærer på etter å ha vært hovedflyplass for Norge gjennom en årrekke.

Dette er Budstikkas lederartikkel mandag 11. januar 2016.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.