Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Verdens største dugnad

– Ta oss godt imot, også om du har allerede har gitt gjennom en av de mange andre innsamlingsaksjonene som har vært gjennomført, skriver Askers ordfører Lene Conradi (foran i midten) i forbindelse med årets TV-aksjon søndag.

– Ta oss godt imot, også om du har allerede har gitt gjennom en av de mange andre innsamlingsaksjonene som har vært gjennomført, skriver Askers ordfører Lene Conradi (foran i midten) i forbindelse med årets TV-aksjon søndag.

FOTO: PRIVAT

Leke, gå på skole – ha drømmer for egen fremtid og mulighet til å oppnå drømmene. For oss høres det selvfølgelig ut, for mange er det ikke det.

Kanskje fikk bedriften din en telefonoppringning tirsdag formiddag da frivillige stilte opp på næringslivets ringestafett for TV-aksjonen 2021? Kanskje har dere allerede gitt? Om ikke er det fortsatt mulig å bli med på dugnaden.

Næringslivsstafetten er blitt en flott tradisjon og et betydningsfullt bidrag i innspurten for å øke engasjementet og pengestøtten til årets TV-aksjon.

Det er ikke i alle sammenhenger vi er like åpne og tydelige på at det er pengene som rår, men her teller hver krone. For hver krone som kommer inn, øker muligheten til å nå målet med årets aksjon; at færre jentebarn skal oppleve å bli frarøvet barndommen gjennom ekteskap i for ung alder, i strid med FNs barnekonvensjon.

TV-aksjonens tema varierer fra år til år, men vi skal alltid gjøre det vi kan for å samle inn så mye som mulig. 

I fjor ble det satt ny rekord. Da gikk innsamling til å bekjempe plast i havet, en problemstilling det har vært stort, berettiget fokus på de siste årene. 

Selve tiltakene mot plastbekjempelse skulle gjennomføres i Sørøst-Asia, men jeg tror likevel temaet var noe mange askerbøringer opplevde som nært og noe som angikk oss selv. Kanskje bidro det til å åpne lommebøkene litt ekstra.

Barneekteskap er mer ukjent for oss. Men på samme måte som plastforsøpling rammer andre land hardere enn Norge, har vi også nå et ansvar for å bidra til positiv utvikling andre steder i verden. 

Dette ansvaret har vi i Asker et ekstra bevisst forhold til, ved at vi har valgt å knytte oss forpliktende til FNs bærekraftsmål. 

Årets aksjon, Barn ikke brud, går til Plan International Norges arbeid mot barneekteskap, og handler om flere av målene; likestilling, helse og utdanning – og det handler om å få lov til å være barn. 

TV-aksjonen handler veldig sjelden om akkurat oss, men det handler alltid om at vi kan være med og gjøre en forskjell. Dette er verdens største dugnad, der frivilligheten, det offentlige og det private jobber sammen. Sammen skal vi sette oss høye mål, og vi skal få mange med oss på veien.

Vi i Asker er noen av dem som har aller mest – da bør vi også kunne være blant dem som gir mest.

Selvsagt underordnet målet med TV-aksjonen, men like fullt: Det er også en motivasjon at vi ønsker å se Asker høyt på listen over generøse givere når tallene står der svart på hvitt. 

Jeg håper Askers næringsliv vil utmerke seg ved å gi så det monner også i år. Tallenes tale er klar; vi i Asker er noen av dem som har aller mest – da bør vi også kunne være blant dem som gir mest.

Om du ikke fikk gitt under ringestafetten er det altså ikke for sent. Gå inn på blimed.no og registrer bidraget ditt der. Samtidig oppfordrer jeg alle som har mulighet til å melde seg som bøssebærer og være med på å gå årets viktigste søndagstur.

Får du oss på døren: Ta oss godt imot, også om du har allerede har gitt gjennom en av de mange andre innsamlingsaksjonene som har vært gjennomført. 

Som sagt, for aksjonen er det pengene som teller, men et smil har også stor verdi.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.