Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Verdens dyreste sprøyterom?

– Snart er vi i hvert fall immune mot dårlige avgjørelser, skriver innsenderen etter at det er klart at Bærum Idrettspark på Rud blir stedet for massevaksinasjon i Bærum.

– Snart er vi i hvert fall immune mot dårlige avgjørelser, skriver innsenderen etter at det er klart at Bærum Idrettspark på Rud blir stedet for massevaksinasjon i Bærum.

Foto: KARL BRAANAAS

Så har man endelig landet på hvor Bærums innbyggere skal få et sprøytestikk i armen for om mulig å oppnå en slags immunitet mot covid-19-viruset. 

Valget falt på fotballhallen i Bærum Idrettspark. Snart er vi i hvert fall immune mot dårlige avgjørelser.

Usikkerheten er uansett borte for alle idrettsutøvere som normalt hører hjemme i Bærum Idrettspark. 90 aktivitetstimer per uke forsvinner, og om det konservativt anslått er 25 brukere per time, forsvinner altså 2.250 «aktivitetsverk». 

Utøverne vet at i uoverskuelig fremtid er de henvist til å trene ute. Skjønt, det er jo ikke sikkert det heller. I Asker har man jo sett seg tjent med å regulere også utendørs aktiviteter.

Gangen i dette er altså slik:

  • Bredde senior har i praksis hatt anledning til å trene en uke i løpet av et halvt år.
  • Treningssentrene er stengt igjen.
  • Trening for utøvere i alderen 13–19 år ble stengt før jul.
  • Trening for utøvere 12 år og yngre stenges.
  • I det øyeblikket restriksjonene kanskje lettes og utøverne slipper til, kommer de uansett til stengte dører i Bærum Idrettspark.

I Budstikka leser jeg at Eyvind Lyches vei 10 på Hamang ble veid og funnet for lett. Vi får i det minste tro det ikke handlet om vanskelig adkomst … 

Kunnskapssenteret i Sandvika er ikke aktuelt. Ei heller Telenor Arena.

Det er en interessant tankelek: Om man hadde spurt eierne av Telenor Arena om de ville være med på dugnaden ved å la kommunen disponere lokalet gratis eller for en slikk og ingenting, skulle jeg gjerne hørt argumentasjonen for å tviholde på markedspris … 

Jeg ser for meg bil eller (sprøyte) buss til Telenor Arena. Et stikk i armen, en halvtimes venting for å sjekke eventuelle reaksjoner på vaksinen mens lokale musikere tilbys å spille stuntkonserter i den ene enden av de 42.000 kvadratmeterne.

Nå vel, slik blir det altså ikke.

Samfunnets økte kostnader forbundet med psykisk og fysisk forfall + idrettens/samfunnets kostnader ved at ungdom havner utenfor, kan vise seg å bli verdens dyreste sprøyterom.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.