Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Venstre vingler på Fornebu

Utbyggingen av Fornebu skal skje med beboermedvirking, ta hensyn til omkringliggende felt og ikke minst følge gjeldende anbefalinger og normer, skriver innsenderen.

Foto: Joakim S. Enger

Frank Roland skriver i Budstikka 26. august at det i KDP3 (kommunedelplan 3) ble vedtatt å bygge 842.800 BRA kvadratmeter på Fornebu. Det er feil. Det ble vedtatt maksimalt 832.800 kvadratmeter – men at utbygging skal skje med beboermedvirking, ta hensyn til omkringliggende felt og ikke minst å følge gjeldende anbefalinger og normer.

Flertallet av de kommunale politikerne kan faktisk vedta å følge gjeldende anbefalinger og normer mht. sol, avstander mellom bygg o.l. At dette så får konsekvenser for antall kvadratmeter som kan bygges er naturlig og helt iht. vedtatt KDP3. Men vi må velge de politikerne som tør å ta et slikt valg.

Vingle-Venstre sier nå at det bare er å bite i det sure eple og at det skal bygges 842.800 kvadratmeter bolig pluss 200.000 kvadratmeter med næringsarealer. Næringsarealer som ikke er forpliktet til å betale for Fornebubanen eller kommunal infrastruktur.

Jeg mener at det er ingen grunn til å bite i det sure eple. Bl.a. kan antall bygg med næringsarealer reduseres til fordel for mer uteareal til barnehage og skoler. Min oppfordring er derfor fortsatt «å slåss på strendene, å slåss på engene, å slåss på landingsbanene, å slåss i byene og å slåss i åsene – og at vi aldri gir opp» (Fritt etter Churchill).

Det er nå kampen om KDP3 begynner. Verktøykassa er der, men vi er avhengige av politikere som tør bruke den. Som tør å nekte Obos lov til ikke bare å bygge for tett inn til grøntarmer og fortau, men også deres ønske om å bygge oppstillingsplasser for brannbiler i Nansenparkens grøntarmer.

Velg et parti som hverken legger seg på rygg for utbyggerne som H, Ap & MDG gjorde, eller som nå begynner å bite i det sure eple. Først da kan vi som innbyggere vinne frem med anstendige krav til vårt bomiljø.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.