Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Vend Sian ryggen

– Møt opp og vend Sian ryggen, oppfordrer innsenderen foran demonstrasjonen ved Byscenen i Sandvika lørdag 24. april.

– Møt opp og vend Sian ryggen, oppfordrer innsenderen foran demonstrasjonen ved Byscenen i Sandvika lørdag 24. april.

Foto: TRINE JØDAL

I Budstikka fredag 9. april står det at organisasjonen «Stopp islamiseringen av Norge (SIAN)» har fått tillatelse til å avholde en demonstrasjon ved Byscenen i Sandvika lørdag 24. april kl. 13.00-15.00.

Tidligere demonstrasjoner Sian har avholdt har ofte medført motdemonstrasjoner som har ført til vold. Dette skjedde senest i Drammen nylig.

Demonstrasjoner er en del av ytringsfriheten, og ytringsfriheten står sterkt i Norge. Det skal vi være glade for. Problemet oppstår når bruk av ytringsfriheten fører til vold.

For cirka 30 år siden var «Folkebevegelsen mot innvandring (FMI)» under ledelse av Arne Myrdal svært aktiv både med å arrangere demonstrasjoner og til dels voldelige aksjoner.

I november 1991 holdt Myrdal en tale på Youngstorget i Oslo. Cirka 10.000 mennesker møtte opp under slagordet «Vend Myrdal ryggen», og det gjorde de. 10.000 publikummere snudde ryggen til Myrdal. Appellen ble en fiasko. Hvis jeg husker riktig, så forlot Myrdal talerstolen før han hadde avsluttet appellen.

I stedet for at Sians demonstrasjon 24. april igjen skal ende i vold, bør vi alle møte opp i Sandvika, ti stille og vende Sian ryggen. De som ikke ønsker å overhøre appellen, kan utstyre seg med ørepropper. Dette vil være en verdig markering.

I disse koronatider må vi selvfølgelig overholde smittevernreglene, bruke munnbind og holde god avstand.

Min oppfordring er: Møt opp og vend Sian ryggen. Vær tause og bruk eventuelt ørepropper.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.